Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Weinig aanbod, constante vraag en hoge prijzen bananen

Vanaf januari heeft de bananensector het zwaar. Er is weinig aanbod, constante vraag en de prijzen stijgen. De bananen worden geïmporteerd vanuit Midden-Amerika en zijn van uitstekende kwaliteit, maar toch kan niet worden voldaan aan de vraag. Desondanks behalen de commerciële exploitanten (minimale) winstmarges.


Archieffoto

"We betalen €21,- voor een doos bananen en verkopen deze voor €21,50. Dat is natuurlijk niet leuk, maar we willen en kunnen onze klanten niet verliezen. We hopen dat de situatie snel verbetert," zegt Antonio Giuliano van Giuliano Gaetano Sas uit Napels.De bananen uit Midden-Amerika blijven drie dagen in de cel om de gewenste rijping te krijgen. Een cruciale factor hierbij is de temperatuur, die niet onder de 11°C en niet boven de 20°C mag komen.

 

"De maand mei is in de regel de beste qua verkoop en in de zomermaanden stort het weer in. De prijs van de bananen heeft alles te maken met de hoeveelheid die in een doos zit. Het minimale gewicht dat wordt gegarandeerd is 18,14 kilo, maar in deze periode zijn er bijvoorbeeld dozen die 21 kg wegen," concludeert Antonio.

Contact:
Giuliano Gaetano Sas
via Verdi 35, 80027
Frattamaggiore (NA)
Tel.: 081/8806207

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018