Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig aanbod, constante vraag en hoge prijzen bananen

Vanaf januari heeft de bananensector het zwaar. Er is weinig aanbod, constante vraag en de prijzen stijgen. De bananen worden geïmporteerd vanuit Midden-Amerika en zijn van uitstekende kwaliteit, maar toch kan niet worden voldaan aan de vraag. Desondanks behalen de commerciële exploitanten (minimale) winstmarges.


Archieffoto

"We betalen €21,- voor een doos bananen en verkopen deze voor €21,50. Dat is natuurlijk niet leuk, maar we willen en kunnen onze klanten niet verliezen. We hopen dat de situatie snel verbetert," zegt Antonio Giuliano van Giuliano Gaetano Sas uit Napels.



De bananen uit Midden-Amerika blijven drie dagen in de cel om de gewenste rijping te krijgen. Een cruciale factor hierbij is de temperatuur, die niet onder de 11°C en niet boven de 20°C mag komen.

 

"De maand mei is in de regel de beste qua verkoop en in de zomermaanden stort het weer in. De prijs van de bananen heeft alles te maken met de hoeveelheid die in een doos zit. Het minimale gewicht dat wordt gegarandeerd is 18,14 kilo, maar in deze periode zijn er bijvoorbeeld dozen die 21 kg wegen," concludeert Antonio.

Contact:
Giuliano Gaetano Sas
via Verdi 35, 80027
Frattamaggiore (NA)
Tel.: 081/8806207
Publicatiedatum: