Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weer een nieuwe ster in exportsegment

Chinees dragonfruit met rozenaroma beschikbaar

"Red Heart dragonfruit oogstte tijdens de Fruit Logistica in Berlijn veel lof van overzeese handelaren. Na het fruit geproefd te hebben, gaven veel van de aanwezige kopers aan van plan te zijn om dit fruit in te kopen. Sommigen tekenden ter plekke zelfs al een contract met ons," vertelt Liu Xinyuan, oprichter van Hainan Rouming Red Heart Dragon Fruit Company. 

Liu Xinyuan, oprichter van Hainan Rouming Red Heart Dragon Fruit, te midden van een dragonfruitplantage


Red Heart dragonfruit met rozenaroma

"De Jindu Number one' Red Heart Dragonfruit wist zich op meerdere manieren te onderscheiden op deze vakbeurs. Ten eerste bevinden onze plantages in Hainan zich op de achttiende breedtegraad, waar de bodem vruchtbaar is en er volop zonuren zijn. Deze natuurlijke omstandigheden zijn uitstekend voor de teelt van dragonfruit. Ten tweede heeft het fruit van nature een rozenaroma. De vrucht zelf heeft een suikergehalte van 23-26. Ten derde is Hainan het enige gebied in China waar dit fruit buiten het seizoen geteeld wordt. Dit betekent dus dat we het hele jaar door zonder onderbrekingen dragonfruit aan kunnen bieden."

De Jindu number one Red Heart dragonfruit wegen gemiddeld tussen de 250 tot 750 gram per stuk. In de winter hebben exemplaren van 750 gram de overhand, terwijl het gewicht in de zomermaanden veelal varieert van 250 tot 500 gram."


Jesus Puerta Gotti (links) van het Spaanse Gotti Fruits met Liu Xinyuan (rechts), oprichter van Hainan Rouming Red Heart Dragon Fruit Company


Pavel Tverdyy (midden), manager importontwikkeling bij het Russische bedrijf Magnit, met Liu Xinyuan (rechts), oprichter van Hainan Rouming Red Heart Dragon Fruit Company

"Europese fruithandelaren hebben tot nu toe hun dragonfruit met name uit Vietnam, Colombia en andere landen geïmporteerd om aan de vraag op hun markten tegemoet te kunnen komen. Dit is niet altijd gemakkelijk geweest omdat er geen consistente jaarronde aanvoer is. Wij kunnen echter het hele jaar door dragonfruit leveren en dit is de voornaamste reden dat ons fruit zich tijdens Fruit Logistica dit jaar in zoveel belangstelling kon verheugen. Inmiddels hebben fruithandelaren uit Spanje, Rusland en zelfs Nederland al aangegeven fruit bij ons bedrijf in te willen kopen. Afgezien hiervan heeft een aantal bedrijven in Mexico laten weten interesse te hebben in de aankoop van zaailingen en plantagetechnologie."


Dragonfruitplantage


Dragonfruitplantage

"Ons belangrijkste retailafzetgebied op de binnenlandse markt is de provincie Shandong. Zo'n 60% tot 70% van onze retailafzet vindt plaats via grote supermarkten en tussen de 30% tot 40% wordt op groothandelsmarkten afgezet. Dit jaar zullen we doorgaan met de stabiele ontwikkeling van de binnenlandse markt. We zullen ook veel aandacht besteden aan de export van Jindu number one Red Heart dragonfuit naar overzeese markten. We hopen meer consumenten kennis te laten maken met dit dragonfruitras uit China."



Liu Xinyuan
Hainan Rouming Red Heart Dragon Fruit Co., Ltd.
Company website: www.rouming.net
Company telephone: +86 173 3083 7144
Company e-mail: roumingnongye@163.com
Publicatiedatum: