Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Maagendans, Banafood Services GmbH:

"Extreem hoge bananenprijzen, maar supermarktverkoop loopt goed door"

Tholen - Al enkele weken is de bananenmarkt behoorlijk heet. "Ik heb in de 34 jaar dat ik in de bananenhandel zit nog nooit zulke exorbitant hoge prijzen meegemaakt", vertelt Hans Maangendans van rijperij Banafood Services GmbH uit het Duitse Straelen. "We hebben één voordeel en dat is het koude, droge weer. Hierdoor blijft de bananenverkoop bij de supermarkten goed doorlopen. Op groothandelsniveau merk je wel dat de hoge prijzen in de daghandel de verkoop enigszins stremmen."



"Normaal zijn de eerste weken van het jaar altijd wel goed voor de bananenverkoop, maar deze prijzen zijn wel extreem. Vorig jaar zag je de Krokusvakantie en Carnaval nog roet in het eten gooien, maar daar was de afgelopen tijd geen sprake van", vervolgt Hans. Hij verwacht niet dat de situatie snel zal veranderen. "De bananenaanvoer vanuit Latijns-Amerika is beperkt. De producties zijn niet optimaal en daarnaast zijn er regelmatig vertraagde boten door de stormen. Pas na week 12 zal de aanvoer naar verwachting weer meer op niveau zijn."



Banafood Services verzorgt voor diverse klanten het gecontroleerde en koeltransport van bananen uit verschillende Europese havens naar de rijperij. Het bedrijf rijpt bananen van verschillende merken zoals Dole, Del Monte, Banacol, Golden bio-banaan, Fyffes, Turbana, Chiquita etc. en heeft een rijpcapaciteit van 35.000 dozen per week en de mogelijkheid deze snel uit te breiden.

Voor meer informatie:
Hans Maagendans
Banafood Services GmbH
Carl-Kühne Straße 7
47638 Straelen
hans@banafood.eu
www.banafood.eu