Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pand FresQ voor ruim 7 ton verkocht

Tholen - Het voormalig pand van FresQ heeft 720.000 euro opgeleverd. Dat betekent dat FresQ momenteel een saldo heeft van 721.209,54
euro op de faillissementsregeling. Dat blijkt uit het nieuwste faillissementsverslag van de organisatie.

Er staan flink wat vorderingen uit op het failliet verklaarde FresQ. Hert Ministerie van Economische zaken vordert ettelijke miljoenen onterecht verkregen GMO-subsidie terug van de club. Ook een aantal oud-leden en dochtervennootschappen doen aanspraak op FresQ. En daarbuiten is er nog eens voor ruim een ton aan concurrente vorderingen ingediend - dat zijn dus nog andere partijen die geld willen van de vereniging.

Op verschillende manieren wordt nu geld bij elkaar gezocht. Zo is onlangs het FresQ-pand verkocht aan de Coldenhovelaan 12 in De Lier. Dat leverde 720.000 euro op.

Ook wordt er getracht geld terug te halen van de telers. Zo staan er bij zes voormalig FresQ-leden productiemiddelen voor de tuinbouw die zijn aangeschaft met subsidiegeld. Vanwege het faillissement van FresQ heeft de belastingdienst hier nu pandrecht op. Die heeft in oktober reeds aangekondigd deze zaken executoriaal te zullen gaan verkopen.

Ook was FresQ aandeelhouder in een tiental bedrijven, waaronder FresQ Red Star B.V, Harting Vollebregt Trading B.V en Seasun Sales bv. Momenteel vindt overleg plaats met de advocaat van de vereffenaars over wat hiermee gedaan gaat worden.

Ook loopt er nog een onderzoek naar de hele gang van zaken rond het faillissement van FresQ. Daarover worden tussentijds geen mededelingen gedaan.

Lees het hele verslag hier.
 

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018