Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Halfjaarcijfers Australische groep positief

Citrus, avocado en tomaten stuwen omzet Costa Group

Tholen – Dankzij een goede markt voor citrus en avocado zag het Australische Costa Group de omzet in het segment 'Produce' stijgen tot 55,2 miljoen dollar. In totaal steeg de omzet over het eerste half jaar van het boekjaar met bijna 10% naar 489,3 miljoen dollar over de drie segmenten waarin het bedrijf is opgedeeld. Dat maakte het bedrijf bekend.

Costa Group omschrijft het citrusseizoen als "uitzonderlijk" met een totale oogst van 98.000 ton. Ook de tomatenproductie presteerde goed op alle locaties, maar zeker op de 10 hectare nieuwe kassen waar snacktomaten geteeld worden. Voor de avocado's zal de overname van Coastal Avocado's in New South Wales een positieve bijdrage leveren. Met de overname verlengt het bedrijf het seizoen van februari tot december met een verwachte productie van 300.000 trays per jaar. Daarnaast werden twee kleinere avocadoteeltbedrijven in Childers en Atherton overgenomen.

Door de goede prestaties kwam het EBITDA voor SGARA 24,2% hoger uit. De winst in het eerste halfjaar komt uit op 66,2 miljoen dollar. Dat is een forse toename ten opzichte van de 15,9 miljoen dollar die over het eerste halfjaar van 2016 geboekt werd.

In november vorig jaar sloten Costa Group en African Blue SA een overeenkomst over de aankoop van nog eens 41% van de aandelen. Costa Group neemt 37% van de aandelen direct over met een optie op nog 4% in de komende drie jaar. In combinatie met de 49% van de aandelen African Blue die Costa Group al in handen had, komt het totale aandeel uit op 86%. Daarmee gaat African Blue over in Australische handen.

African Blue vormt een integraal onderdeel van het bedrijf en teelt blauwe bessen in Marokko. Daarvoor worden de Australische rassen die binnen Costa ontwikkeld zijn gebruikt. Vanuit deze locatie exporteert Costa de blauwe bessen naar het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Klik hier om de resultaten te bekijken