Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Halfjaarcijfers Australische groep positief

Citrus, avocado en tomaten stuwen omzet Costa Group

Tholen – Dankzij een goede markt voor citrus en avocado zag het Australische Costa Group de omzet in het segment 'Produce' stijgen tot 55,2 miljoen dollar. In totaal steeg de omzet over het eerste half jaar van het boekjaar met bijna 10% naar 489,3 miljoen dollar over de drie segmenten waarin het bedrijf is opgedeeld. Dat maakte het bedrijf bekend.

Costa Group omschrijft het citrusseizoen als "uitzonderlijk" met een totale oogst van 98.000 ton. Ook de tomatenproductie presteerde goed op alle locaties, maar zeker op de 10 hectare nieuwe kassen waar snacktomaten geteeld worden. Voor de avocado's zal de overname van Coastal Avocado's in New South Wales een positieve bijdrage leveren. Met de overname verlengt het bedrijf het seizoen van februari tot december met een verwachte productie van 300.000 trays per jaar. Daarnaast werden twee kleinere avocadoteeltbedrijven in Childers en Atherton overgenomen.

Door de goede prestaties kwam het EBITDA voor SGARA 24,2% hoger uit. De winst in het eerste halfjaar komt uit op 66,2 miljoen dollar. Dat is een forse toename ten opzichte van de 15,9 miljoen dollar die over het eerste halfjaar van 2016 geboekt werd.

In november vorig jaar sloten Costa Group en African Blue SA een overeenkomst over de aankoop van nog eens 41% van de aandelen. Costa Group neemt 37% van de aandelen direct over met een optie op nog 4% in de komende drie jaar. In combinatie met de 49% van de aandelen African Blue die Costa Group al in handen had, komt het totale aandeel uit op 86%. Daarmee gaat African Blue over in Australische handen.

African Blue vormt een integraal onderdeel van het bedrijf en teelt blauwe bessen in Marokko. Daarvoor worden de Australische rassen die binnen Costa ontwikkeld zijn gebruikt. Vanuit deze locatie exporteert Costa de blauwe bessen naar het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Klik hier om de resultaten te bekijken


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018