Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Steriele fruitvliegen gedropt boven Gazastrook

Zo'n 33 miljoen steriele mannelijke fruitvliegen zullen deze week per vliegtuig gedropt worden boven 3.500 hectare aan boomgaarden boven de Gazastrook in een poging om het gebied te verlossen van de Mediterrane fruitvlieg. 

De larven van de fruitvliegen zullen bij lage temperaturen in bewusteloze toestand bewaard worden. Zodra zij blootgesteld worden aan de omgevingstemperatuur zullen zij bij kennis komen. 

Eenmaal vrijgelaten, zullen de steriele vliegen op zoek gaan naar vrouwelijke fruitvliegen om te paren, waarna de vrouwtjes onbevruchte eitjes leggen.

Volgens een artikel op jewishpress.com zullen de steriele fruitvliegen twee keer per week in grote getale worden gedropt, zodat er 50 steriele vliegen op iedere vruchtbare vlieg zijn, waardoor de kans dat een vrouwelijke vlieg met een vruchtbaar mannetje paart nagenoeg nihil is. 

Wanneer de vliegtuigen niet over het gebied kunnen vliegen vanwege de veiligheid of slechte weersomstandigheden worden de vliegen met vrachtwagens naar de regio gebracht. Met het project wordt het gebruik van 33.000 liter gewasbeschermingsmiddelen voorkomen, die nodig zouden zijn om de fruitvlieg kunstmatig te bestrijden. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018