Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citrusmerk dicht gat op jaarrond aanbod

Tegenwoordig zijn we eraan gewend alle soorten groenten en fruithet hele jaar door in de schappen te hebben. Bedrijven doen hun uiterste bestom onze favoriete appelen of sinaasappelen beschikbaar te hebben tijdens de productiebewegingentussen het noordelijk- en zuidelijk halfrond.

ClemenGold heeft dit doel bijna bereikt. "De Spaanse voorraadzal doorgaan tot week 12-13 en dan zal er pas vanuit Zuid-Afrika in week 24weer aanvoer zijn," legt Nico van Staden van Core Fruit uit.


"We hebben nu een vroege variëteit, de Leandri die erongeveer twee weken eerder is dan de Nadorcotts. We moeten ervoor zorgen dathet de ClemenGold-normen zal halen en dan zal het seizoen verlengen en het gatin het aanbod verkleinen."

De nieuwe variëteit zal dit jaar goede commerciële volumeshebben, het hoeft alleen de ClemenGold-test te halen.

"We bestrijken het hele land dat begint in het noorden eneindigen in de Kaap, waardoor we het meeste uit het Zuid-Afrikaanse seizoenhalen," aldus Nico.

"In het noorden is het water prima, er kan mogelijk eenprobleem zijn in de Oostkaap. De Westkaap is wel problematisch, maar we hopenop wat regen. De regenval in de winter kan beginnen in mei, maar waarschijnlijkin juni, juli en augustus."

De langdurige droogte heeft al een effect op de productie,het is te zien aan de druivenproductie. De schattingen zijn nu al een paar keerverlaagd en Nico denkt dat dit hetzelfde zal zijn voor de volumes van steen- entop fruit.

"We zijn net begonnen met het oogsten van onze appels, maar bijperen zien we veel kleine maten. We weten nog steeds niet hoe het seizoen zalverlopen, het hangt allemaal af van het ondergrondse water en of dit blijftzoals het is. Als de boorgaten voldoende zijn, zullen we het gewas binnenhalen."

Maar deze situatie is geen verrassing voor de telers of dekopers, Nico zei dat de communicatie van groot belang is. Core Fruit heeftgeluk dat ze samenwerken met telers die over het hele land zijn verspreid,zodat ze hun risico kunnen spreiden.

"Week 10 zal het begin van het avocadoseizoen inluiden en weverwachten een zeer goede oogst, dus zolang het weer goed is en de jaarlijksevraag weer met 20-30% is gestegen.


Voor meer informatie:
Nico van Staden
Core Fruit
+27 21 863 6312
nico@corefruit.com
www.corefruit.com


Publicatiedatum: