Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Overeenkomst logistieke hotspot A12 ondertekend

VNO-NCW West, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Lansingerland, Waddinxveen en Zoetermeer hebben een overeenkomst gesloten om een betere vestiging mogelijk te maken van bedrijven langs de logistieke hotspot A12. Onder meer zijn afspraken gemaakt over welk type bedrijven waar moet komen, gezamenlijke marketing en acquisitie en komt er onderzoek naar verduurzaming van bestaande en nieuwe bedrijventerreinen langs de A12.

De partijen hebben hiervoor op 19 februari bij Marc Houweling, lid van VNO-NCW West en eigenaar van Houweling International in Bleiswijk, een bestuursovereenkomst getekend. Namens de provincie werd de overeenkomst getekend door de gedeputeerden Adri Bom-Lemstra, tevens voorzitter van de Greenport, en Floor Vermeulen.

Overcapaciteit
De overeenkomst rekent af met (dreigende) overcapaciteit aan bedrijfsterreinen langs de A12 en regelt in welk tempo bepaalde terreinen kunnen worden ontwikkeld met een bepaald type logistieke bedrijven. Ook is afgesproken dat er één loket komt voor ondernemers, evenals een gezamenlijk onderzoek naar verduurzaming van de bedrijventerreinen en het beter afhandelen van logistieke laadstromen. Verder zal de marketing en acquisitie gezamenlijk worden opgepakt.

Economische kansen
Bert Mooren, directeur VNO-NCW West, is een van de ondertekenaars en blij dat de gemeenten en de provincie erin geslaagd zijn om afspraken te maken over een gezamenlijke aanpak. "Samen kom je verder dan alleen. Met 8 miljoen consumenten die vanuit de A12 binnen een uur bereikbaar zijn, zijn er geweldige economische kansen."

Marc Houweling: "Het is goed dat we niet meer op postzegelniveau gaan werken aan vestiging van logistieke bedrijven, maar nu gezamenlijk gaan trekken aan een internationaal vestigingsklimaat, waardoor nieuwe bedrijven zich willen vestigen langs de corridor."

Voor meer informatie:
Greenport West-Holland
greenportwestholland.nl/

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018