Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse gastronomen ontdekken de aroniabes

De aroniabes is het nieuwe trendingrediënt van de gastronomiebranche! Anders dan sommigen misschien denken, kan men van deze bessen veel meer dan alleen desserts maken. Van verse voorgerechten tot pittige hoofdmaaltijden: met de veelzijdige producten van Aronia ORIGINAL wordt ieder gerecht een ware smaakbelevenis.



De oorspronkelijk uit Canada stammende aroniabes had onlangs een gastoptreden in het Duitse tv-programma 'Unser Traum von Kanada, alles auf Anfang'. Hierin werd zij als fruitig component van een aromatische runderfond gebruikt. Maar niet alleen Canadese topkoks gebruiken voor een veelvoud aan gerechten graag de blauw/paarse bessen, ook Duitse gastronomen zien steeds vaker de vele toepassingsmogelijkheden van de aroniabes.

De redenen hiervoor liggen voor Jörg Holzmüller, eigenaar en directeur van Aronia ORIGINAL Naturprodukte GmbH, voor de hand: "Steeds meer consumenten willen heel precies weten waar hun producten vandaan stammen en hoe deze geteeld werden. Ook in de gastronomie hechten consumenten bijzondere waarde aan lokaliteit en versheid." Vanwege haar hoge bekendheidsgraad is het niet verwonderlijk dat de aroniabes steeds vaker door biologische landbouwbedrijven geteeld wordt en op deze wijze haar weg vindt naar de meest uiteenlopende menukaarten.

Heerlijke smaak en waardevolle inhoudsstoffen

Het fruitige aroma van de aroniabes en de diversiteit aan producten van Aronia ORIGINAL zijn een ideale combinatie voor de meest uiteenlopende toebereidingen: of het nu gaat om gedroogde of verse bessen, biologisch sap of jam, de aroniabes kan heel eenvoudig ieder gerecht een bijzondere touch geven. De aroniabes overtuigt echter niet alleen maar vanwege haar vele smaakvolle toepassingsmogelijkheden: ook vanwege haar waardevolle inhoudsstoffen wordt de bes van oudsher zeer gewaardeerd.

Aroniasap of verse aroniabessen zijn heerlijke ingrediënten voor smoothies, maar zijn ook geschikt voor sauzen voor bij wildgerechten of voor kleurrijke saladedressings. Met het paarse aroniapoeder kan men allerlei soorten gebak een lekkere smaak geven en gedroogde bessen overtuigen niet alleen maar liefhebbers van muesli.

Voor verdere informatie:
Aronia ORIGINAL Naturprodukte GmbH
Könneritzstr. 7
01067 Dresden
Tel. +49 (0)351 8966509
E-mail: mail@aronia-original.de
www.aronia-original.de
Publicatiedatum: