Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Duitse gastronomen ontdekken de aroniabes

De aroniabes is het nieuwe trendingrediŽnt van de gastronomiebranche! Anders dan sommigen misschien denken, kan men van deze bessen veel meer dan alleen desserts maken. Van verse voorgerechten tot pittige hoofdmaaltijden: met de veelzijdige producten van Aronia ORIGINAL wordt ieder gerecht een ware smaakbelevenis.De oorspronkelijk uit Canada stammende aroniabes had onlangs een gastoptreden in het Duitse tv-programma 'Unser Traum von Kanada, alles auf Anfang'. Hierin werd zij als fruitig component van een aromatische runderfond gebruikt. Maar niet alleen Canadese topkoks gebruiken voor een veelvoud aan gerechten graag de blauw/paarse bessen, ook Duitse gastronomen zien steeds vaker de vele toepassingsmogelijkheden van de aroniabes.

De redenen hiervoor liggen voor JŲrg HolzmŁller, eigenaar en directeur van Aronia ORIGINAL Naturprodukte GmbH, voor de hand: "Steeds meer consumenten willen heel precies weten waar hun producten vandaan stammen en hoe deze geteeld werden. Ook in de gastronomie hechten consumenten bijzondere waarde aan lokaliteit en versheid." Vanwege haar hoge bekendheidsgraad is het niet verwonderlijk dat de aroniabes steeds vaker door biologische landbouwbedrijven geteeld wordt en op deze wijze haar weg vindt naar de meest uiteenlopende menukaarten.

Heerlijke smaak en waardevolle inhoudsstoffen

Het fruitige aroma van de aroniabes en de diversiteit aan producten van Aronia ORIGINAL zijn een ideale combinatie voor de meest uiteenlopende toebereidingen: of het nu gaat om gedroogde of verse bessen, biologisch sap of jam, de aroniabes kan heel eenvoudig ieder gerecht een bijzondere touch geven. De aroniabes overtuigt echter niet alleen maar vanwege haar vele smaakvolle toepassingsmogelijkheden: ook vanwege haar waardevolle inhoudsstoffen wordt de bes van oudsher zeer gewaardeerd.

Aroniasap of verse aroniabessen zijn heerlijke ingrediŽnten voor smoothies, maar zijn ook geschikt voor sauzen voor bij wildgerechten of voor kleurrijke saladedressings. Met het paarse aroniapoeder kan men allerlei soorten gebak een lekkere smaak geven en gedroogde bessen overtuigen niet alleen maar liefhebbers van muesli.

Voor verdere informatie:
Aronia ORIGINAL Naturprodukte GmbH
KŲnneritzstr. 7
01067 Dresden
Tel. +49 (0)351 8966509
E-mail: mail@aronia-original.de
www.aronia-original.de

Publicatiedatum: 26-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: