Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Illegale avocadoplantage in Mexicaans vlinderreservaat

Milieu-inspecteurs in Mexico ontdekten vorige week een drie hectare tellende illegale avocadoplantage in het Monarch vlinderreservaat ten westen van Mexico-Stad. 

Monarchvlinders migreren vanuit de Verenigde Staten en Canada naar naaldwouden die ongeveer dezelfde hoogteligging hebben als avocadoplantages. Voorheen kwam ontbossing voor de avocadoteelt met name ten zuiden en westen van het reservaat voor. 

In april 2017 ontdekte de politie dat 37 hectare aan dennenbomen waren gekapt in het natuurreservaat Valle de Bravo om er avocadobomen te planten. Als de vlinders de beschutting van de naaldbomen niet meer op kunnen zoeken, vriezen zij dood. 

Deskundigen schatten dat in de staat Michoacan, waar een deel van het reservaat zich bevindt en tevens het grootste avocadoteeltgebied, jaarlijks 6.000 tot 8.000 hectare bos gekapt worden voor de aanleg van avocadoplantages. 

Japantimes.co meldt dat ondanks dat de avocadoprijzen niet meer zo hoog zijn als vorig jaar, de categorie nog steeds veel winstgevender is dan ieder andere legaal gewas dat in Mexico geteeld wordt. Om deze reden schakelen veel Mexicaanse telers over op de avocadoteelt, legaal dan wel illegaal. Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018