Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ouders moeten hun kinderen niet belonen voor het eten van groenten

"Alle ouders weten hoe moeilijk het is om kinderen groentente laten eten. Velen bieden beloningen of traktaties in ruil voor het helemaal opeten van de groente," aldus onderzoekers van de Universiteit Gent in België.Die beweren echter dat de beste manier om kinderen gezond te laten eten, is doorgezond voedsel herhaaldelijk aan kinderen te laten zien en proeven.

Een onderzoek onder 154 kinderen toonde aan dat iets meerdan 95% van de kinderen groenten zou eten die ze in eerste instantie niet wilden, maar na vier weken laten zien en proeven wel.

Daynurseries.co.uk vertelt over een experiment waarbijonderzoekers de eetgewoonten van de kinderen bestudeerden op 10 groenten: venkel,witlof, rode biet, courgettes, champignons, erwten, prei, spruitjes, spinazieen bloemkool (met witloof als minst geliefde groente).

De kinderen werden in drie groepen gesplitst: één groep was gevraagd om witloof te proberen zonder enige aanmoediging, de andere twee groepen kregen voor het proberen stickers, een stuk speelgoed of complimenten.

Na het proces leek 81% van de kinderen die het witloof nietlekker vonden, maar toch herhaaldelijk heeft geprobeerd het nu wel lekker te vinden vergeleken met de 68% die een stuk speelgoed of een sticker kregen en de 75%die een mondeling compliment kregen. "Deze resultaten benadrukken dat herhaling de beste manier is om te wennen aan een bepaalde smaak van voeding."


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018