Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Einde aan papier in de loods?

Er komt een einde aan papieren picklijsten en oud uitziende scanners bij het orderpicken. Tegenwoordig kun je via een eenvoudige manier met je eigen telefoon of tablet aan de slag. JEM-id heeft speciaal voor AGF-warehouses ELMO ontwikkeld. ELMO is een web-app waarmee je op een makkelijke manier orders kunt picken binnen een warehouse. Werken via ELMO is realtime, waardoor de voortgang van orders direct inzichtelijk is en wijzigingen van kantoor direct zichtbaar zijn voor medewerkers in de loods. In warehouses kom je nog vaak papieren picklijsten, todo-lijstjes en opdrachtbonnen tegen. Veel van de informatie die op dit soort papieren staat, wil nog wel eens veranderen of niet up-to-date zijn: een algemeen bekend probleem in warehouses dat zorgt voor een inefficiënte manier van werken.

Van papier naar tablets
Voor JEM-id gaf dit voldoende aanleiding om de tekentafels op te zoeken en op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing. Na een uitgebreide inventarisatie en diverse brainstormsessies is ELMO ontwikkeld. De naam ELMO is een afkorting van 'Easy Logistic Mobile Operator' en is beschikbaar als online web-app. Via ELMO kan het orderpickproces volledig digitaal plaatsvinden zonder dat hier nog papier bij nodig is. De web-app is speciaal gericht op het gebruik in warehouses waar reeds met GreenCommerce gewerkt wordt. ELMO voelt voor gebruikers bekend aan en is zo opgezet dat deze makkelijk gebruikt kan worden via ieder soort device (telefoon, tablet, desktop).

AGF-sector 
ELMO is uitermate geschikt voor spelers in de AGF-sector die over eigen warehouses beschikken of juist als dienstverlenende partij voor derden actief zijn in warehouses. Daarnaast is ELMO interessant voor partijen die werk door derden laten uitvoeren en de resultaten graag direct in het eigen systeem verwerkt zien. 

Wat kan je met ELMO?
ELMO is een tool waarmee je in een warehouse op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier jouw taken en opdrachten kunt afhandelen. Weg met de papieren picklijsten, maar gewoon met je eigen mobiel of telefoon aan de slag. Vanuit GreenCommerce kunnen picklijsten voor uitgaand transport en voor productieopdrachten worden ingedeeld en toegekend aan specifieke loodsmedewerkers. Deze medewerkers krijgen een persoonlijk en duidelijk overzicht van de takenlijst die aan hen is toegekend en kunnen deze op een gebruiksvriendelijke manier afhandelen. Via ELMO hebben gebruikers snel actuele pallet-informatie beschikbaar. Voor iedere pallet is de meest relevante informatie beschikbaar en kunnen acties zoals opbouwen, splitsen, verplaatsen, markeren of stickers afdrukken worden uitgevoerd. Gebruikers kunnen ELMO toevoegen aan hun startscherm en het eenvoudig gebruiken, net als andere apps. Door een Bluetooth-scanner te koppelen aan de tablet of mobiele telefoon, kunnen barcodes gemakkelijk gescand worden en hoeven palletnummers niet handmatig ingevoerd te worden. Up-to-date informatie door realtime inzicht
Via ELMO is er realtime inzicht in de voortgang van de orders en wijzigingen hierin. Via het WiFi-netwerk of 4G kunnen ELMO-gebruikers goed met elkaar communiceren binnen een warehouse, denk hierbij aan het doorgeven van wijzigingen of om te chatten. Omdat het een online web-app is, is het altijd up-to-date en overal te gebruiken. 

Eerste gebruiker ELMO
Momenteel werkt QPI als eerste bedrijf volledig met ELMO. In de loods wordt er met ongeveer 30 tablets gewerkt en medewerkers ervaren dit als positief. "Op dit moment is alles veel beter inzichtelijk en de traceerbaarheid is 100%. Er worden geen fouten meer gemaakt in de verladingen en de voorraad is up-to-date, waardoor wij veel tijdwinst hebben. De 'voorraad'man kan een uur later beginnen en de loods kan beter worden aangestuurd, omdat de voortgang nu goed inzichtelijk is. Ook is de papierwinkel verdwenen. We hadden dit een jaar eerder moeten hebben,'' aldus Gerard van Herwerden van QPI (Quality Produce International). 

Voor meer informatie:
JEM-id
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174 64 26 22

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018