Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Camposol boekt 65% meer winst over 2017

Tholen – Het Peruaanse Camposol heef de boeken van vorig jaar afgesloten met een fors hogere winst. Het bedrijf hield onder de streep 125,5 miljoen dollar over, wat 65% meer is dan in het voorgaande jaar.

De omzet steeg met 33,2% naar 368,4 miljoen dollar. Die stijging is vooral te danken aan de hogere prijs voor avocado's en mandarijnen en een verandering in het zeevruchten onderdeel. De EBITDA marge steeg van 27,5% over 2016 naar 34% vorig jaar.

De vooruitzichten voor de producten in het assortiment zijn "uitstekend". "De consumptie van avocado en blauwe bessen blijft stijgen en er is nog ruimte in de belangrijkste markten. Het bedrijf verwacht een goede vraag naar deze producten in Noord-Amerika, Europa en Azië," aldus Camposol in het persbericht.

"Onze strategische beslissing om te focussen op gezonde en verse producten en een directe lijn naar de markten te ontwikkelen, heeft een sterk resultaat opgeleverd over 2017," aldus Jorge Ramirez Rubio, CEO van Camposol. "We hebben succesvol het volume blauwe bessen en garnalen vergroot."

Klik hier om de cijfers te bekijken.