Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Welke vakbeurzen vinden er plaats in China in 2018?

De Chinese AGF-sector ontwikkelt zich in snel tempo en als dit ergens uit blijkt, dan is het wel aan de vele bestaande en nieuwe, nationale en internationale vakbeurzen die in het land gehouden worden en onderling concurreren om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. 

Hier volgt een overzicht van de evenementen van vorig jaar. 2017 werd afgetrapt met de PMA in Shanghai, gevolgd door het Fresh Produce Forum in mei. In het najaar vond in Hongkong Asia Fruit Logistica plaats, werd in Shanghai de International Fruit and Vegetable Conference gehouden en vond in Beijing China FVF plaats (nadat deze beurs van september naar oktober werd verplaatst). Tot slot waren er ook nog de beurzen iFresh en concurrent Tfresh/MAC Frut/China Horti, die beide in november in Shanghai gehouden werden

Klik hier voor het PMA Shanghai fotoverslag 2017
Klik hier voor het Asia Fruit Logistica fotoverslag 2017
Klik hier voor het China FVF fotoverslag 2017
Klik hier voor het HiFresh/MAC Frut/Horti China fotoverslag 2017


PMA Fresh Connections 2017, Shanghai
 
Het ziet er naar uit dat 2018 nog sneller voorbij zal gaan. Het eerste internationale evenement dat in de agenda kan worden genoteerd, is de PMA Fresh Connections beurs die in maart in Shenzhen gehouden wordt. Vervolgens zal Fruit Logistica in mei in Shanghai voor de eerste maal op het Chinese vasteland georganiseerd worden. In september kunnen exposanten van de beurs in Shanghai die over internationale visa beschikken naar Asia Fruit Logistica in Hongkong afreizen of in oktober internationale handelsdelegaties ontmoeten tijdens de China FVF. In november kan er een bezoek gebracht worden aan de vakbeurzen iFresh en Tfresh. 

Ondertussen twijfelen internationale bezoekers steeds vaker over welk evenement zij moeten kiezen. "We willen meer inzicht krijgen in de Chinese markt en de manier waarop we onze producten op deze markt kunnen positioneren. We weten echter niet welke beurs hier het meest geschikt voor is," is een veel gehoorde opmerking. 


Asia Fruit Logistica 2017, Hongkong

Hoe te kiezen? 
De PMA-vakbeurs heeft zich met succes weten te vestigen binnen het hogere marktsegment. Voor degenen die op zoek zijn naar de werking van de branche en inzicht in de laatste trends zal deze conferentie het meest geschikt zijn. Daarnaast kan men op dit evenement rechtstreeks in contact komen met topmanagers van de grootste fruitimporteurs en -handelaren en worden er rondleidingen verzorgd bij bedrijven en op groothandelsmarkten. 

Anderzijds heeft China FVF nauwe banden met de Chinese importautoriteit AQSIQ. De vakbeurs biedt de mogelijkheid ambtenaren te ontmoeten die over importprotocollen gaan. De beurs kan ook dienen als platform om nieuwe producten op de markt te brengen. 
 
Asia Fruit Logistica in Hongkong is er inmiddels in geslaagd om een snelgroeiend aantal Chinese deelnemers aan te trekken, bestaande uit zowel im- als exportbedrijven. Het aantal Chinese standhouders groeide van 80 in 2016 naar bijna 180 in 2017. Onder de nieuwe exposanten van vorig jaar bevonden zich ook een paar van de grootste importeurs en onlineretailers in China die vooral aanwezig waren om hun bestaande internationale leveranciers te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. 

In tegenstelling tot bovengenoemde evenementen, richten iFresh en Tfresh/Mac Frut/China Horti zich voornamelijk op de binnenlandse fruitsector en lokale spelers. Chinese telers nemen aan deze vakbeurs deel om hun nieuwste rassen, verpakkingen en merken te presenteren. Er zijn ook leveranciers aanwezig, waaronder verpakkers en fabrikanten van technologische oplossingen zoals sorteerapparatuur. Een bezoek aan dit evenement zonder ondersteuning van een tolk is echter een heikele onderneming. Een manier waarop deze twee beurzen meer buitenlandse bezoekers zouden kunnen trekken, is door beter tegemoet te komen aan de behoeften van internationale bezoekers. 
 

HiFresh/MAC Frut/China Horti 2017, Shanghai
 
De recente opsplitsing van de iFresh en Tfresh/Mac Frut/China Horti (die voor 2017 in handen van dezelfde organisatie waren) is voor velen in de sector een bron van zorg. "In plaats van één solide evenement in november te bezoeken, moeten we onze tijd en aandacht verdelen over twee beurzen in de hoop dat de beurs waar we ons op richten ook de meest waardevolle blijkt te zijn."

Dit schept dus wellicht nieuwe kansen voor de eerste editie van de China Fruit Logistica die in mei in Shanghai gehouden wordt. Volgens de organisatoren is de tijd rijp voor China Fruit Logistica. Marketingdirecteur Wilfried Wollbold, van Fruit Logistica, laat weten dat de sector op zoek is naar een 'toonaangevend evenement' en volgens hem zal aan deze wens in 2018 gehoor worden gegeven. 

Een overzicht voor degenen die op zoek zijn: 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018