Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hoe kom je van wallen af

Aardappelschijfjes doen wonderen voor opgezwollen ogen

Wakker worden met opgezwollen ogen is een veelvoorkomend probleem. Het is echter niet zo moeilijk om hier van af te komen. Drink voldoende water en gebruik gekoelde aardappelschijfjes om wallen tegen te gaan. 

Indiatoday.in heeft zes tips tegen gezwollen oogleden op een rijtje gezet:

1. De makkelijkste manier om van wallen af te komen, is door veel water te drinken. Wanneer het lichaam goed gehydrateerd is, houdt het minder vocht vast, ook onder de ogen. Daarnaast ondersteunt water de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. 

2. Koude kompressen, zoals afgekoelde theezakjes, kunnen wallen en oogirritatie verminderen. Ze hebben namelijk een verzachtende werking die de zwelling rond de ogen tegengaat. 

3. Plakjes komkommer of aardappel uit de koelkast zijn een geweldige en natuurlijke manier om van wallen af te komen. De enzymen en adstringerende eigenschappen van deze groenten verminderen de zwelling en zorgen voor een strakkere huid. Dit middel helpt ook tegen rimpels en donkere kringen rondom de ogen. 

4. Een masker van eiwit zorgt ervoor dat de huid rondom de ogen glad trekt. Eiwit is een natuurlijk schoonheidsproduct dat de huid voedt en gezwollen ogen vermindert.

5. Wallen kunnen ook het gevolg zijn van aangeboren of seizoensgebonden allergieën. Hierdoor wrijft men vaker in de ogen waardoor wallen verergeren. Raadpleeg je huisarts wanneer je denkt last te hebben van een allergie. 

6. Gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten om droge, gezwollen oogleden te voorkomen en de huid voldoende te hydrateren, zoals oogcrèmes op basis van aloë vera, die tevens een verkoelende werking hebben.
Publicatiedatum: 23-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: