Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikaans appelpakstation installeert efficiëntere verpakkingslijn

De technologieën voor het automatisch sorteren van appelen worden steeds beter en dit leidt tot een hogere productie en fruitkwaliteit. 

Suzanne Wolter van het in Washington gevestigde Evans Fruit Company vertelt hoe de recente verbeteringen aan hun automatische verpakkings- en sorteerproces de productie hebben verhoogd en garanderen dat hun fruit van optimale kwaliteit is. Ze geeft een kort overzicht van de kenmerken van het systeem. 

"De appelen komen in het pakstation aan via een waterdumpsysteem," begint Wolter. "Kisten vol fruit worden ondergedompeld in het water waarna ze rustig naar boven drijven. Ze verlaten het water via een zachte rollenbaan en vervolgen hun weg via verschillende zones waar ze worden gereinigd, van een waslaag voorzien, gesorteerd en verpakt. Het sorteren gebeurt door middel van geavanceerde machines die de appelen sorteren op maat, kleur en gewicht waarbij gebruikt gemaakt wordt van optische detectietechnologieën om de interne en externe kwaliteit te bepalen."Recente verbeteringen verhogen productiecapaciteit
Het afgelopen jaar heeft Evans Fruit Company nieuwe verpakkingslijnen geïnstalleerd of bestaande gemoderniseerd met als doel de efficiëntie te verhogen en kwaliteitsproblemen beter te kunnen detecteren. Het bedrijf gebruikt zowel Greefa als Compac sorteersystemen. 

"De beide systemen die Evans Fruit Company gebruikt, lijken in veel opzichten op elkaar," merkt Wolter op. "We hebben echter gemerkt dat Greefa gemakkelijker aanpasbaar is aan grote volumes appelen en is staat is om nauwkeurig diverse interne defecten op te sporen wanneer meerdere maten het systeem passeren. Greefa systemen werden aanvankelijk ontwikkeld voor een zachte sortering van appelen in de veertiger jaren, omdat men op zoek was naar snellere en efficiëntere manier om de appelen te sorteren dan met de hand. In de loop der jaren zijn de systemen voortdurend verbeterd is de technologie nog efficiënter geworden."

Wolter vertelt dat de verbeteringen van het afgelopen jaar de productiecapaciteit hebben verhoogd. "De verbeterde technieken hebben de efficiëntie van onze verpakkingslijnen verhoogd en het subjectieve aspect van de menselijke besluitvorming vervangen. Onze productiecapaciteit is met 20% tot 25% gestegen. De computers zijn geprogrammeerd om nauwkeurig te sorteren op externe defecten, maat en kleur. Zij monitoren ook de interne kwaliteit en voeren afgekeurd fruit af voor verwerking. Dit komt de uniformiteit ten goede en maakt het voor individuele verpakkers mogelijk om aandacht te besteden aan de algehele presentatie van de dozen. De consistentie tussen partijen is over het algemeen enorm verbeterd." Verfijnen processen
Deze technologie speelt niet alleen een rol bij het verpakken. Evans Fruit Company houdt het fruit nauwlettend in de gaten gedurende het hele proces. Joe Evans, hoofd Ochard Operations, legt uit dat dit helpt om problemen te signaleren zodat men in de boomgaard verbeteringen door kan voeren en dit draagt dan weer bij aan het maximaliseren van de opbrengst. 

"We monitoren de redenen waarom de machine het fruit afkeurt en traceren vervolgens uit welke boomgaard deze uitgeworpen appelen afkomstig zijn," legt Evans uit. "Zo weten we dat kurkstip in veel gevallen het gevolg is van calciumgebrek. We analyseren de voedingstoffen, snoei-, dun-, -oogst en gewasbeschermingsarchieven om te bepalen hoe deze praktijken het best aangepast kunnen worden in het nieuwe groeiseizoen."Kwaliteitszorg
Eén van de belangrijkste pluspunten van het voortdurend verbeteren van verpakkings- en sorteertechnologieën is de zekerheid dat aan alle kwaliteitsstandaarden kan blijven worden voldaan. Wolter vertelt dat het feit dat het bedrijf haar klanten fruit van een consistente kwaliteit kan leveren één van haar grootste succesfactoren is. Naast goede teeltpraktijken kunnen deze geavanceerde sorteeroplossingen telers helpen hier voordeel mee te behalen. 

"Klanten weten dat door Evans Fruit Company verpakt fruit geen problemen geeft," vertelt Wolter. "We horen regelmatig dat klanten na het plaatsten van een order achterover leunen omdat ze toch wel weten dat we de bestelling naar wens zullen verladen en dat de appelen hun bestemming zonder problemen bereiken."Voor meer informatie:
Suzanne Wolter
Evans Fruit Company
Tel: +1 (509) 678-4127

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018