Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Focus op brix bij Datterino tomaten

"De belangrijkste test voor een tomaat is de meting van de brixgraad. Aan de hand hiervan worden ze ingedeeld bij de Purple Line- High Quality of bij de Blue Line - Standard," zo zeggen de managers van het Italiaanse La Perla del Sud.

Op dit moment brengt het bedrijf vier rassen op de markt, maar de datterino is de tomaat waar de focus op ligt.

Nadat de ontwikkeling van de tomatenplanten maandenlang zorgvuldig is gevolgd, zullen degene met de beste organoleptische kenmerken, zoals smaak, brix, kleur, glans en houdbaarheid in de bewaring, overleven.

Net als de andere groenten van La Perla del Sud zijn ook de datterino tomaten geënt op een voet die bestand is tegen ongedierte. De verschillende onderstammen worden vaak getest en vergeleken zodat kan worden gekozen voor de beste combinatie.

De tomaten worden direct na de oogst handmatig verpakt. "Het soort verpakking is afhankelijk van de behoefte van de klant, maar al onze verpakkingen zijn gericht op lange houdbaarheid", zo meldt het bedrijf.

Contatti:
La Perla del Sud
di Giombattista Campoccia
via IV Novembre 5/g
97019 Vittoria (RG)
Cell.: 335 7465062
Email: info@laperladelsud.it
Web: www.laperladelsud.it
Publicatiedatum: