Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hogere AGF-consumptie kan psychisch welzijn in slechts twee weken stimuleren

Nieuw onderzoek toont aan dat het verhogen van de consumptie van groenten en fruit het psychisch welzijn in slechts twee weken tijd kan verhogen.

Onderzoeker Dr. Tamlin Conner van de afdeling Psychologie aan de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland ontdekte dat jongvolwassenen die gedurende 14 dagen extra groenten en fruit kregen, een boost in motivatie en vitaliteit ervoeren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw moeten volwassenen dagelijks ongeveer twee porties fruit en twee tot drie porties groenten consumeren. Eén portie fruit is gelijk aan een halve grapefruit of een grote sinaasappel en een portie groenten staat voor een grote rode paprika of een grote gebakken zoete aardappel.

Net als in de afgelopen jaren hebben studies gesuggereerd dat de inname van groenten en fruit de mentale gezondheid kan verbeteren. Onderzoekers namen 170 studenten tussen de 18 en 25 jaar voor hun onderzoek en verdeelden ze gedurende twee weken in drie groepen.
Aan het begin en einde van het onderzoek werden de deelnemers onderworpen aan een psychologische beoordeling die de vitaliteit, stemming, motivatie, symptomen van depressie, angst en andere bepaalde factoren voor de geestelijke gezondheid en welzijn evalueerden. 

Volgens een artikel van dunyanews.tv ontdekten de onderzoekers dat deelnemers die persoonlijk extra groenten en fruit hadden gekregen, de meeste van deze producten in de loop van de twee weken consumeerden bij 3,7 porties per dag. Deze groep ervoer grote verbeteringen in psychologisch welzijn. Deze deelnemers toonde met name verbeteringen in vitaliteit, motivatie en bloei. 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018