Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: kleinere papaya export

"In januari dit jaar is er veel regen gevallen in de producerende gebieden, wat effect heeft gehad op de kwaliteit van het fruit. Ook is er deze maand weinig volume verscheept. Slechts 1850 ton papaja's naar alle bestemmingen, dat is 51% lager dan in januari 2017. De oorspronkelijke verwachting voor de export van papaja's was lager dan de aantallen in 2017, vanwege de lagere beschikbaarheid en ook de beperkte kwaliteit in het regenseizoen," legt HF Brasil uit in één van hun recent verschenen artikelen.

Er wordt vermeld dat de Europese Unie de Braziliaanse exporteurs een constante vraag garandeert, vanwege de populariteit van het tropisch fruit. "Het is belangrijk dat Braziliaanse producenten aandacht blijven besteden aan internationale marketing om de goede reputatie van Braziliaans fruit in het buitenland te behouden."
 
Het exportvolume van vorig jaar is positief, maar komt niet in de buurt van de volumes van 2015. "De Braziliaanse exportvolumes van het jaar 2017 was 39,11 miljoen ton fruit, 3,1% hoger dan in 2016. Het is echter nog steeds 1,7% minder dan de exportvolumes van 2015. Als we alleen het tweede semester van 2017 pakken, is er een daling van 20% vergeleken met de volumes die werden geëxporteerd in het tweede semester van 2015."

Publicatiedatum: