Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Succesvolle test met Active CA-transport avocado's

Avanza, teler van Hass avocado's, heeft een succesvolle test afgerond in samenwerking met Daikin Reefer, wereldwijde leverancier van koelcontainerapparatuur. Avanza testte de Daikin Active Controlled Atmosphere (CA) technologie en verlaadde 6.500 kilo avocado's vanuit de haven van Tauranga, in Nieuw-Zeeland, naar Busan in Korea. Dankzij het goede resultaat is Daikin Active CA nu goed gepositioneerd als vervoerder voor het volgende avocadoseizoen. 

De proef vond in december plaats, toen het Nieuw-Zeelandse avocadoseizoen ten einde liep. Nu de gezonde eigenschappen van avocado's wereldwijd steeds meer aandacht krijgen, neemt ook de vraag toe. Doordat CA het verouderingsproces van voedsel en andere versproducten gedurende het transport vertraagt, kunnen deze over langere trajecten worden vervoerd en wordt de houdbaarheid verlengt. 

Colin Partridge, technisch directeur van Avanza, legt uit dat CA-koelcontainertechnologie essentieel is voor de avocadosector omdat avocado's een hoge respiratiegraad hebben en gedurende het transport een optimale atmosfeer nodig hebben om de kwaliteit bij vervoer over grote afstanden te kunnen garanderen. "Aangezien Daikin het enige actieve systeem op de markt aanbiedt, wilden we dit testen. We zijn zeer tevreden over de resultaten en overwegen het Daikin systeem te gebruiken voor het verladen van onze avocado's volgend seizoen," aldus Partridge. 

Hellenicshippingnews.com bericht dat nu de wereldbevolking en het gemiddelde inkomen groeien, het koelcontainersegment blijft uitbreiden. Nieuwe ontwikkelingen in CA-technologieën maken het mogelijk om nieuwe producten naar meer bestemmingen te vervoeren. De Active CA technologie van Daikin is niet alleen geschikt voor AGF met een hoge respiratiegraad maar ook voor bladgroenten met een lage respiratiegraad en categorieën zoals druiven en zachtfruit die voorheen moeilijk te vervoeren waren over lange afstanden. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018