Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alexandre Picualt, Kultive

"Vraag naar Franse paprika's en aubergines groeit"

Op de Franse markt neemt de vraag vaar Franse producten toe. Alexandre Picault, directeur van de telersgroep Kultive: "De vraag naar Franse paprika's en aubergines groeit snel. We zijn op zoek naar nieuwe teeltgebieden om onze productie te vergroten. Op dit moment produceren we van maart tot november zo'n 1.000 ton groene, gele en rode paprika's maar tegen 2019 hopen we onze volumes aanzienlijk verhoogd te hebben."

Komkommers, wortelen en bieten zijn de belangrijkste producten voor Kultive. "Tussen februari en oktober telen we 25.000 ton komkommers. Net zoals onze aubergines en paprika's worden deze voornamelijk op de Franse markt verkocht. De vraag is stabiel en neemt licht toe. De laatste paar jaar waren de prijzen doorgaans goed maar vorig waren ze rampzalig. We hopen dit jaar op een beter seizoen."

"Onze jaarlijkse wortelproductie bedraagt ongeveer 20.000 ton. De teeltgebieden bevinden zich in het Zuidoosten, Zuidwesten en Noorden van Frankrijk. Vorig jaar hadden we grote volumes, evenals de rest van Europa. De Europese voorraden waren tot aan december hoog. De kwaliteit van de wortelen daalde echter snel en daarom verwachten we dit jaar een goed seizoen."

De hoeveelheid bieten dat Kultive teeltt ligt rond de 10.000 ton. "De vraag is stabiel. We hebben grote volumes en de kwaliteit van de groente is uniform." Kultive teelt ook tomaten. "We telen bijna uitsluitend cherrytomaten, zowel ronde als ovale. Voor het verpakken van de tomaten mengen we ze."


Voor meer informatie: 
Kultive