Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede omstandigheden Mexicaans watermeloenseizoen

De omstandigheden in de Mexicaanse watermeloenteeltgebieden blijven gunstig. De belangrijkste teeltgebieden bevinden zich momenteel in het midden en zuidwesten van het land waar het weer geen gevolgen voor de oogst heeft gehad. 

"Momenteel worden onze meloenen op twee locaties geteeld: in Colima en Nayarit," vertelt Mikee Suarez van MAS Melons. " Zowel de conventionele pitloze als mini-watermeloenen worden hier nog tot eind maart geteeld. Hierna schakelen we over op product uit de noordelijke regio Hermosillo, Sonora. De weersomstandigheden zijn gunstig en we hebben geen weersextremen gehad." 



Rustig seizoen
In Noord-Amerika is de vraag naar watermeloen in deze periode van het jaar lager dan in de lente- en zomermaanden en telers hebben hun volumes hierop afgestemd. Suarez legt uit dat de productie om twee redenen veel lager is in deze tijd van het jaar. "Ten eerste is de vraag zwakker in de winter. Daarnaast hebben we meer concurrentie van andere teeltgebieden in deze periode. Op dit moment verladen we zo'n 3 tot 4 vrachtwagens per week. In de het voor- en najaar verladen we dit volume soms per dag en ligt de totale productie rond de 12 tot 18 vrachtwagens per week." 

Suarez vertelt verder dat de markt over het geheel genomen goed is. "We zijn zeer tevreden over de markt dit jaar. We hebben wel wat pieken en dalen gehad maar over het algemeen is de markt solide en kunnen telers op goede inkomsten rekenen. De markt voor mini-watermeloenen heeft het afgelopen jaar gepiekt." 


Mini-watermeloenen

Vrachttarieven weer gedaald
Bij aanvang van het jaar maakten de vrachttarieven in zowel Mexico als de Verenigde Staten een enorme stijging door en konden veel telers deze kosten niet opbrengen. Dit had tot gevolg dat telers verlies leden of dat hun fruit niet geoogst werd of achterbleef in het magazijn. Sindsdien zijn de tarieven echter weer gedaald, hoewel ze nog altijd wat hoger liggen dan voor de prijzenpiek. 

"De vrachttarieven waren een groot probleem," vervolgt Suarez. "Een belangrijke oorzaak was het tekort aan chauffeurs. Het tarief van een rit naar Los Angeles steeg tijdens deze crisis naar €2.431 tot €3.242. Nu is het tarief weer gedaald naar €1.134, wat nog steeds hoger is dan voorheen, toen men rond de €810 betaalde." 

"We hadden geluk met onze watermeloenen omdat zij langer houdbaar zijn," legt hij uit. " Dit was voor andere producten, zoals tomaten, vaak niet het geval." 




Voor meer informatie:
Mikee Suarez
Mas Melons
Tel: +1 (520) 377-2372
Publicatiedatum: