Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardappel wint terrein als prestatieverhogende voeding Olympiërs

Tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea staat de aardappel steeds meer in de belangstelling als voedingsmiddel dat zorgt voor betere prestaties. In de keuken van het Olympisch dorp in Pyeongchang bereiden 180 koks dagelijks 7.000 maaltijden. Daarnaast zijn er door het Amerikaanse Olympisch Comité twee sportvoedingsdeskundigen aangewezen. Het team van de Verenigde Staten heeft 85 pallets voedingsmiddelen, waaronder aardappelen, verladen om er zeker van te zijn dat de Olympiërs exact binnenkrijgen wat zij nodig hebben om goed te kunnen presteren. 

Eén van deze voedingsdeskundigen, Susie Parker-Simmons, deed een aanbeveling voor het avondmaal van een vrouwelijke langlaufster dat bestond uit een broodje belegd met 113 gram vlees, een portie groenten, quinoa, gebakken aardappelen, yoghurt en fruit. Ze benadrukte dat aardappelen een onderdeel zijn van een evenwichtige, prestatieverhogende maaltijd.


 
Naast de 26 gram koolhydraten, die nodig zijn om te kunnen presteren, leveren aardappelen ook 620 milligram kalium, een belangrijk elektrolyt dat de spierfunctie, het cardiovasculaire systeem en zenuwstelsel ondersteunt. Daarnaast beschikken aardappelen over een hoge antioxidantenactiviteit. Deze informatie over de voedingswaarde van aardappelen en nog veel meer, waaronder prestatieverhogende recepten en links, zijn te vinden op de website van Side Delights. 

"Iedere atleet weet dat aardappelen energie geven voor sportieve prestaties," vertelt Kathleen Triou, directrice van het Fresh Solutions Network. "Tijdens de onlangs gehouden RunDisney Health & Fitness Expo in Florida vestigde Potatoes USA de aandacht op aardappelen als krachtvoer voor sportprestaties en deelde het team van Potatoes USA 75.000 recepten en informatiefolders uit. 

Voor marathonlopers, Olympische atleten en iedereen die gezond wil blijven door sporten en gezonde voeding zijn aardappelen een belangrijke groente om op het menu te zetten. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018