Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Een sorteermachine voor elk product

Tijdens Fruit Logistica 2018 werd de Unical 9.0 fair met Pear Sort voor de classificatie van de kwaliteit van peren geïntroduceerd, een afgeleide van het prototype uit 1986. "In 1986 werd het eerste prototype voor de automatische fruitselectie getest op peren," vertelt Angelo Benedetti, voorzitter van Unitec.Peren zijn zeer kostbare en delicate producten. Om ze zo goed mogelijk te behandelen, heeft Unitec een heel ander transportsysteem ontwikkeld om beschadiging ervan te voorkomen. Pear Soft werkt met zogeheten 'dubbel zicht'. Eerst wordt de peer bekeken vanuit het ene perspectief en daarna vanuit het andere. De beelden worden met elkaar vergeleken. Hierdoor kunnen niet alleen externe defecten worden gedetecteerd, maar ook interne fouten die de afzet in gevaar kunnen brengen.Unitec behaalde goede resultaten in 2017, waarin het automatische technologieën introduceerde voor kwaliteitsindeling zoals Cherry Vision 3.0 en Blueberry Vision.


Cherry Vision 3.0 van Unitec heeft 'ogen' van hoge resolutie die het gehele oppervlak van de kers scannen en alle kwaliteitsparameters classificeren.

De presentatie van blauwe bessen op de markt is cruciaal voor de verkoop. De internationale blauwebessensector (vooral Chili) is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Met de Blueberry Vision techniek kan de blauwe bes zowel extern als intern worden bekeken zonder schade aan te richten en toch de kwaliteit te classificeren.Tegenwoordig kunnen ook andere soorten groenten en fruit gebruik maken van deze mogelijkheid, waaronder verschillende soorten citrus, perziken, nectarines, abrikozen, kiwi's, dadels enzovoort.


Unical 8.0 Apple Sort systeem is ontworpen om vervuiling tijdens het proces te voorkomen. Het easy-to-clean ontwerp van de Unical 8.0 is door Bureau Veritas voorzien van een reinigingscertificaat.

"Het doel is om een veelzijdige technologie te hebben die zich aan verschillende fruitsoorten kan aanpassen. Ik heb het dan over toegewijde technologieën die gericht zijn op de behoeften van elke klasse van producten of van het enkelvoudige product," legt Benedetti uit.
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018