Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe suikervervanger gevonden voor fruitspreads

DuPOnt Nutrition & Health heeft een ingrediënt ontwikkeld uit pectine waarmee voedingsmiddelenproducenten fruitspreads kunnen ontwikkelen met minder suiker. "Dit product is ontwikkeld als reactie op de wens van consumenten," vertelt Eva Lynenskjold, principal application specialist fruit application bij DuPont Nutrition & Health. "De verbeterde formule en de flexibiliteit in het proces maken het mogelijk om in korte tijd fruitspreads te ontwikkelen met minder suiker."

Suikerreductie in fruitspreads
Het ingrediënt – GrinstedPectin Prime 541- heeft geen calcium nodig om te werken, het kan goed tegen een verhoogde temperatuur en werkt bij een brede range fruitsoorten, suikergehaltes en fruitgehaltes.

Volgens DuPont zorgt het toegenomen consumentenbewustzijn voor gezonde diëten ervoor dat producenten van fruitspreads suikerreductie als speerpunt hebben gekozen. Minder suiker moet echter de productkwaliteit – uiterlijk, textuur en smaak - niet negatief beïnvloeden.

Suikerreductie is lastig puzzelstukje
Niet alleen producenten van suikerspreads zijn bezig met suikerreductie. Ook Kraft Heinz, producent van onder andere Heinz ketchup en Karvan Cevitam oploslimonade is er hard mee bezig. Janneke Burgers, productdevelopmentmanager Benelux Kraft Heinz, zal tijdens het Food Future Event op 5 april in Den Bosch, vertellen hoe haar team suikerreductie aanpakt. Andere sprekers over suikerreductie zijn Peter de Kok, smaak- en textuurexpert van NIZO Food Research en Margreet Olthof, Professor Health Sciences aan de VU.

Voor meer informatie:
Danisco Holland BV
Baanhoekweg 22
3313 AC Dordrecht
T: +31 786219600

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018