Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe suikervervanger gevonden voor fruitspreads

DuPOnt Nutrition & Health heeft een ingrediënt ontwikkeld uit pectine waarmee voedingsmiddelenproducenten fruitspreads kunnen ontwikkelen met minder suiker. "Dit product is ontwikkeld als reactie op de wens van consumenten," vertelt Eva Lynenskjold, principal application specialist fruit application bij DuPont Nutrition & Health. "De verbeterde formule en de flexibiliteit in het proces maken het mogelijk om in korte tijd fruitspreads te ontwikkelen met minder suiker."

Suikerreductie in fruitspreads
Het ingrediënt – GrinstedPectin Prime 541- heeft geen calcium nodig om te werken, het kan goed tegen een verhoogde temperatuur en werkt bij een brede range fruitsoorten, suikergehaltes en fruitgehaltes.

Volgens DuPont zorgt het toegenomen consumentenbewustzijn voor gezonde diëten ervoor dat producenten van fruitspreads suikerreductie als speerpunt hebben gekozen. Minder suiker moet echter de productkwaliteit – uiterlijk, textuur en smaak - niet negatief beïnvloeden.

Suikerreductie is lastig puzzelstukje
Niet alleen producenten van suikerspreads zijn bezig met suikerreductie. Ook Kraft Heinz, producent van onder andere Heinz ketchup en Karvan Cevitam oploslimonade is er hard mee bezig. Janneke Burgers, productdevelopmentmanager Benelux Kraft Heinz, zal tijdens het Food Future Event op 5 april in Den Bosch, vertellen hoe haar team suikerreductie aanpakt. Andere sprekers over suikerreductie zijn Peter de Kok, smaak- en textuurexpert van NIZO Food Research en Margreet Olthof, Professor Health Sciences aan de VU.

Voor meer informatie:
Danisco Holland BV
Baanhoekweg 22
3313 AC Dordrecht
T: +31 786219600
Publicatiedatum: