Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Frans Buijsrogge:

"Goede peren zullen op termijn best geld opbrengen, maar nu is het kalm"

Tholen - De prijs van peren heeft de laatste weken een duikeling gemaakt. "We hopen dat we weer naar het niveau van de derde week van januari gaan. Sindsdien is met de beurs in Berlijn en de Carnaval het prijsniveau toch wel wat kalmer geworden. Dat scheelt toch snel 13 cent", vertelt Frans Buijsrogge van het gelijknamige fruitteelt- , koel- en handelsbedrijf uit Goes.

Hij verwacht zelf de komende weken een stabiele markt. "De volumes zitten er nog en ook België is nog lang niet leeg. Wij verkopen zelf veel ongesorteerd product, maar ook op langere termijn wordt er momenteel gewoon weinig verkocht", vertelt Frans. "De prijs van de peren varieert sterk. Dat gaat van 35 cent voor de mindere partijen tot 70 cent voor de goed beregende peren. En de beste peren zullen op termijn best geld op gaan brengen, alleen moeten we daar even geduld voor hebben.""Kwalitatief verschillen de partijen Conference-peren sterk. Er zijn partijen bij waarbij je weet dat ze het niet worden, maar er zijn ook goede partijen in de markt. Opvallend genoeg komen die goede peren altijd bij dezelfde telers vandaan, die hebben het gewoon in de vingers. Ook met de Lucassen-peer is het een lang seizoen geworden. Die prijs heeft niet gebracht wat we ervan gedacht hebben", zegt Frans. "Vooral voor de appelen is de grote vraag nu welke volumes er van overzee komen, die meningen lopen flink uiteen. Ik denk zelf dat er 30% minder komen."

Appelen heeft Buijsrogge momenteel van collega's in de koeling. "Ook dat seizoen is wat tegengevallen. Telers hebben in en net na de oogst meer kunnen krijgen dan ze nu beuren. Exporteurs van over heel de wereld zien natuurlijk de prijzen en dat lokt wereldwijd wel reactie uit. Wat dat betreft is het een echte wereldmarkt geworden. Goede Elstar zijn verschrikkelijk schaars en daarvoor wordt in de cel dik een euro betaald, ook voor de goed gekleurde Jonagold is de prijs goed, maar er zijn ook veel partijen die van alles mankeren."

Voor meer informatie:
Frans Buijsrogge
Buijsrogge Fruit
's-Gravenpolderseweg 118
4462 RA Goes
Tel: 06 55 801980
fransbuijsrogge@zeelandnet.nl

Publicatiedatum: 20-2-2018
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Beste jpk,

Persoonlijk vind ik de prijzen van de conference laag vergeleken bij import peren! Daarin tegen valt de kwaliteit van veel telers tegen! Er zijn uitzonderingen! Dez telers staan ook achter hun product en hebben nog geen 5% uitval aan rot en industrie! Deze telers verdienen mijn respect!
Ike, Ergens - 21-2-2018 12:21:53


Na 30jaar kommer en kwel zin dit endelijk tevreden stellende prizen voor appelen en peren
Maar als handelaar vindt deze prijzen veel te hoog daarom probeert de kwaliteit inde grond te trappenen het produdt goedkoper in de vingers te kijgen
Telers letop😂
jpk, deil (email) - 20-2-2018 17:26:48


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: