Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Al 100 deelnemers voor eerste editie Tropical Fruit Congress

De eerste editie van het Tropical Fruit Congress, de enige Europese topconferentie gewijd aan de avocado en de mango, is te gast bij Macfrut. Drie maanden voor het evenement hebben zich al meer dan honderd deelnemers ingeschreven vanuit de hele wereld met deelname van de voornaamste productielanden (Chili, Mexico, Californië, Spanje als eerste in Europa) en van de voornaamste importeurs (Nederland als grootste). 
Dit unieke evenement, het eerste in Europa, tezamen met de hoge kwaliteit van de sprekers, maakt van de tweedaagse beurs te Rimini (10 en 11 mei) één van de piekafspraken van de steeds internationaler wordende Macfrut 2018.De laatste jaren hebben een exponentiële toename laten zien van de interesse voor exotische vruchten, zozeer dat er in Europa een groei is geboekt met dubbele cijfers. Voor wat betreft de avocado, bijvoorbeeld, hiervan zijn in 2016/2017 505.369 ton geconsumeerd, met een gemiddelde groei van 26,5% ten opzichte van het voorgaande seizoen, met pieken in België (+146%), Luxemburg (+113%), Spanje (+41%) (herziening gegevens World Avocado Organization). 
In dit algemene kader kan Italië een hoofdrol gaan vervullen. En Sicilië op de eerste plaats, een regio waarin de avocado en de mango een plaats hebben gevonden, en waar de groeimarges en mogelijkheden voor de hele landbouwsector nog ruim zijn.

Het zijn de belangrijkste spelers in exotisch fruit die op Macfrut aanwezig zullen zijn. Hieronder bevinden zich Xavier Equihua - Ceo van de WAO (World Avocado Organization), de Amerikaan Leonardo Ortega - Directeur Onderzoek van de National Mango Board, uit Californië Carlos Crisosto van de Universiteit van Davis, uit Peru Daniel Josè Bustamante Canny -Voorzitter van Pro Hass, uit Spanje Enrique Colilles - General manager van Trops, uit Californië Emiliano Escobedo - Ceo van Hass Avocado Board. 
Bij de twee ronde tafels op het forum zullen partijen uit de hele wereld met elkaar worden geconfronteerd: Raffaele Spreafico - manager van Spreafico, Luca Garletti - Ceo van Mc Garlet, Ulirich Spieckermann - Ceo van Eurogroup, Adrielle Dankier - commercieel directeur van Naturespride, Norman Van der Gaag - manager van Aweta Group, Arrie De Kock - onderzoeker van Experico, Jetta Van den Berg - Voorzitter van Savid, Alessandro Turatti - Voorzitter van Turatti Nord America, Adriana Senior Mojica - Voorzitter van CCI Colombia. Info. Het evenement heeft een beperkt deelnemersaantal van 300 personen. De toegangskosten zijn 100 euro. U kunt zich inschrijven en meer informatie opvragen op: www.tropicalfruitcongress.com


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018