Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Duitse steden veranderen in biologische voedselparken

Nu er steeds meer mensen in steden wonen, worden voedselzekerheid en -kwaliteit steeds actuelere vraagstukken. In Duitsland nemen steden echter op hyperlokaal niveau in toenemende mate de teelt van bioproducten over. 

In het kader van Biostädte (Biosteden) heeft Neurenberg zich aangesloten bij een netwerk van Duitse steden, waaronder München, Bremen en Karlsruhe, dat zich ten doel stelt de voedselproductie gezonder en duurzamer te maken. 

In andere steden, zoals Berlijn, Keulen en Kiel, worden ook stedelijke en door de gemeenschap ondersteunde agrarische projecten opgezet, zoals het 'groener' maken van nieuwe gebouwen en het omvormen van niet verontreinigde industriële gronden tot stadsparken. Deze steden hebben plannen om autovrije districten te creëren die op zonne-energie draaien en waar rondom en bovenop gebouwen eetbare gewassen geteeld worden. 

Stadsbewoners worden aangemoedigd nuttige gewassen te telen, door bijvoorbeeld aardappelen of fruitbomen aan te planten op de openbare groene percelen in hun woonwijken. Door dit te doen, dragen zij bij aan een verlaging van de gemeentelijke heffingen omdat de kosten voor de aanleg en het onderhoud van het openbaar groen zo beduidend minder hoog zijn. 

Volgens een artikel op dw.com zullen deze stedelijke landbouwzones het middelpunt van de voedselproductie, -verwerking en -handel gaan vormen. 
Publicatiedatum: 20-2-2018

  

Reacties:


Haha, deze foto is uit een plaats welk niet bij de artikel hoort. Want het is genomen in Dresden en deze plaats staat helaas niet als Bio-Stadt maar is dat al voor 1989 geweest. De steden welk in de lijst bio-steden staan zijn ook alle van de westkant uit Duitsland.

Mvg.

Karen
Riedel, Maassluis - 21-2-2018 15:13:40


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: