Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste voorzichtige overnamegesprekken Total Produce en Dole vroeg in 2017

Ongeveer een jaar geleden vond de eerste ontmoeting tussen Dole en Total Produce met betrekking tot een eventuele overname plaats. Die gesprekken waren "in een vroeg stadium en het kostte Dole een jaar om het proces af te ronden," vertelt Rory Byrne, directeur van Total Produce, in een interview met Produce Business UK. Dat was nog voor Dole bekend maakte een beursgang te overwegen en ruim voordat uitlekte dat het Belgische Greenyard met Dole onderhandelde. Uiteindelijk ging Dole niet naar de beurs en kwam ook niet in handen van de Belgen, maar stapten de Ieren vorige maand aan boord van de multinational.

De Ierse gigant kiest voor een rustige overname die ook goed uitpakt voor eigenaar van Dole, David Murdock. "We waren flexibel en we wilden zeker weten dat het een deal was die goed was voor David Murdock en die voor ons op de lange termijn ook zou werken," aldus Rory. Ook voor het samenvoegen van de bedrijven denkt Rory dat het beter is om rustig samen te gaan. Met betrekking tot de misschien toch wat lage verkoopprijs van Dole, Total Produce telde 300 miljoen dollar neer voor 45% van de aandelen, reageert Rory: "De prijs ligt in lijn met wat je mag verwachten op basis van de marktprijs voor een bedrijf van een dergelijke omvang, waarbij rekening gehouden is met de schuldenlast van Dole."

Total Produce nam de afgelopen tijd een belang in meerdere bedrijven in Noord-Amerika. Voorlopig worden er geen grote aanpassingen doorgevoerd bij die bedrijven. Het Ierse bedrijf wil een rustige overgang maken. Op termijn wordt er wellicht gekeken naar een andere organisatie van overlappende activiteiten, maar voorlopig blijft alles bij het oude, stelt Rory gerust.

Lees hier het volledige interview.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018