Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Granny Smith-appelen ideaal voor St Patrick's Day

Granny Smith-appelen zijn in de VS tijdens St. Patrick's Day de ideale appel voor de schappen in supermarkten. Gezien de kleur groen een centrale rol speelt op deze feestdag, zorgen Granny Smith-Appelen voor een groene indruk in de winkels. Granny Smith-appelen zijn te verkrijgen als zowel conventionele als biologische appelen. Door Granny Smith-appelen in bulk of in zakken vooraan de supermarkt ten toon te spreiden, kan er in dit seizoen meer omzet worden gedraaid.



Granny Smith staat in de VS op de vierde plek in de top van belangrijkste appelras. Zodoende geldt de Granny Smith als een van de populairste appelrassen van de VS. Daarnaast is deze appel nog steeds trending. Het is het appelras waar via social media het meest over wordt gepraat. "De Granny Smith is nergens mee te vergelijken. Deze friszure appel wordt traditioneel gezien als een klassiek ingrediƫnt voor Amerikaanse appeltaart, maar hij is ook goed als vers fruit te eten. Granny Smith-appelen zijn met name populair bij millennials en de Latino-gemeenschap, die beiden meer geneigd zijn naar de consumptie van friszure appelen. Ook is dit ras uitermate geschikt voor de verwerking tot sap," zegt Catherine Gipe-Stewart van Domex Superfresh Growers.



Granny Smith hebben zowel qua omzet als qua opbrengst een aandeel binnen de Amerikaanse appelsector van 11%. Zowel als biologische als conventionele appelen staan ze op de vierde plek qua omzet. In december nam de opbrengst aan biologische Granny Smith-appelen met 4,6% toe. De Granny Smith doet het in alle lagen van de bevolking goed en geldt als een standaard in de fruitsector.

Voor meer informatie:
Catherine Gipe-Stewart
Domex Superfresh Growers
+1 (509) 966-1814
Publicatiedatum: