Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Total Produce koning van de sector?

"Het management heeft uitzonderlijk goed gepresteerd sinds de oprichting in 2007, waarbij het haar eigen doelstellingen overtrof," schrijft David Holohan, van Merrior Capital de Ierse krant Independent. De investeerder spreekt aan het einde van het artikel, waarin hij de groei in de afgelopen jaren analyseert, dat er meer groei voor de Ierse groenten- en fruitkolos in het verschiet ligt. "Ik kan het niet helpen dat we nog maar aan het begin staan van wat een groeiverhaal wordt voor Total Produce," is zijn conclusie.

Total Produce werd in 2007 losgemaakt van moederbedrijf Fyffes. Op dat moment was het bedrijf nog relatief klein met een marktkapitalisatie van enkele honderden miljoenen. In de eerste jaren lag de focus voor groei op overnames in Europa, later verschoof dat naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tussen 2004 en 2007 steeg de omzet met 57%, daarna volgde enkele moeilijke jaren op de aandelenbeurs. De waarde van de aandelen stond onder druk en verloor veel.

In 2012 kocht Total Produce een meerderheidsaandeel in de Oppenheimer Group. Dit jaar werd daar het 45% aandeel in Dole aan toegevoegd. Naar verwachting zal Total Produce het Amerikaanse Dole volledig overnemen. "De significantie van deze transactie is enorm," schrijft David. "Het maakt Total Produce de onbetwiste koning van de sector en stelt groei in de toekomst veilig."


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018