Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Total Produce koning van de sector?

"Het management heeft uitzonderlijk goed gepresteerd sinds de oprichting in 2007, waarbij het haar eigen doelstellingen overtrof," schrijft David Holohan, van Merrior Capital de Ierse krant Independent. De investeerder spreekt aan het einde van het artikel, waarin hij de groei in de afgelopen jaren analyseert, dat er meer groei voor de Ierse groenten- en fruitkolos in het verschiet ligt. "Ik kan het niet helpen dat we nog maar aan het begin staan van wat een groeiverhaal wordt voor Total Produce," is zijn conclusie.

Total Produce werd in 2007 losgemaakt van moederbedrijf Fyffes. Op dat moment was het bedrijf nog relatief klein met een marktkapitalisatie van enkele honderden miljoenen. In de eerste jaren lag de focus voor groei op overnames in Europa, later verschoof dat naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tussen 2004 en 2007 steeg de omzet met 57%, daarna volgde enkele moeilijke jaren op de aandelenbeurs. De waarde van de aandelen stond onder druk en verloor veel.

In 2012 kocht Total Produce een meerderheidsaandeel in de Oppenheimer Group. Dit jaar werd daar het 45% aandeel in Dole aan toegevoegd. Naar verwachting zal Total Produce het Amerikaanse Dole volledig overnemen. "De significantie van deze transactie is enorm," schrijft David. "Het maakt Total Produce de onbetwiste koning van de sector en stelt groei in de toekomst veilig."

Publicatiedatum: