Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tropical Fruit Congress tijdens MacFrut 2018

Steeds meer mango's en avocado's op Italiaanse markt

Er wordt meer tropisch fruit op de Italiaanse AGF-markt aangeboden. Dit blijkt uit een analyse die Cesena Fiera heeft uitgevoerd met het oog op het Tropical Fruit Congres dat op 10 en 11 mei plaatsvindt tijdens MacFrut. De analyse had betrekking op avocado's. De gemiddelde avocadoconsumptie in Italië was 230 gram per persoon en afgelopen jaar is dit gestegen met maar liefst 23%. Dat is een van de beste prestaties van Europa. 


Geïmporteerde mango's

Ook het eerdergenoemde percentage zal zeker verder stijgen want de avocado heeft een grote aantrekkingskracht op consumenten. Het is dan ook geen toeval dat Europa in 2016 340.000 ton avocado's is afgezet. Voor 2018 is de verwachting dat dit aantal zal oplopen naar 517.000 ton.

Italië kan hierbij een belangrijke rol spelen, Sicilië in het bijzonder. In deze provincie worden sinds een aantal jaren mango's en avocado's geteeld en er is nog veel ruimte om te groeien en er zijn vele kansen.

Drie jaar geleden is Marco di Noto begonnen met het telen van mango's op vier hectare. Zijn bedrijf is gevestigd in Caronia, Sicilië. "We gaan aankomende zomer oogsten en ik denk dat we best tevreden mogen zijn. Vorig jaar bleek dat het eerste geoogste fruit van zeer goede organoleptische kwaliteit was, dus dat was voor ons een bevestiging dat het goed gaat. Een mango die aan een boom is gerijpt, is heel anders dan een geïmporteerde mango die in een container op een schip is gerijpt."

Ondernemer Guiseppe Caracci uit Trapani teelt avocado's op een hectare. "Mijn bedrijf ligt op 320 meter boven zeeniveau. Voor de avocado zou dit geen probleem moeten zijn. Ik had ook een mangoplantage maar een aantal jaren geleden is deze door de vorst verwoest. De kwaliteit van de eerste geoogste avocado's is erg goed. Ik verwacht dan ook dan een goed seizoen te draaien."
 
De mogelijkheid om een Italiaanse toeleveringsketen te creëren, stemt velen partijen gunstig. "Ik denk dat Italië de teelt van mango's en avocado's kan verhogen en Sicilië zou zich, naast dat het zich toelegt op citrus, ook kunnen toeleggen op deze twee producten. Er is al enige ervaring op dit gebied, maar het kan altijd beter. In Spanje heb ik onlangs een grote coöperatie bezocht: La Trops. Ongeveer 15 jaar geleden teelden ze nog aardbeien, maar nu alleen nog maar mango en avocado met een omzet van ongeveer 100 miljoen euro," zegt Renzo Piraccini, directeur van MacFrut.


Archieffoto van Siciliaanse avocado's


Tijdens het congres op MacFrut zullen de belangrijkste exploitanten van tropisch fruit aanwezig zijn. Onder hen Xavier Equihua, CEO van de World Avocado Organization, onderzoeksdirecteur van National Mango Board Leonardo Ortega, Carlos Cristoso van de Universiteit van Californië, directeur van ProHass Daniel José Bustamente, algemeen directeur van La Trops Enrique Colilles en Emiliano Escobdo, CEO van Hass Avocado Board.

Het congres biedt plaats aan maximaal 300 personen. Een kaartje kost €100,- en registratie is mogelijk via www.tropicalfruitcongress.com

Contact:
Cesena Fiera
Via Dismano 3845
47522 Cesena (FC) - Italië
Tel.: +39 0547 317435
Fax: +39 0547 318431
Email: info@macfrut.com
Web: www.macfrut.com 
Publicatiedatum: