Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezonde eigenschappen van de Afrikaanse sterappel

De Afrikaanse sterappel, ook wel bekend als Agbalumo of Udara, heeft veel gezonde eigenschappen. De vrucht is vanwege haar zoetzure smaak erg populair in Afrika. De website pulse.ng zette een aantal van de gezondheidsvoordelen op een rijtje:

1. Rijk aan vitamine C
Zoals de meesten wel weten, verhoogt vitamine C de weerstand en biedt het bescherming tegen hart- en vaatziekten, oogaandoeningen en zelfs huidveroudering. De sterappel is een rijke bron van vitamine C en bevat 25 mg per 100 gram fruit. 

2. Natuurlijke remedie tegen tal van kwalen
De sterappel is een natuurlijk middel tegen tandpijn, verstopping, keelpijn, tandvleesontsteking en tal van andere kwalen. In de kruidengeneeskunde wordt de schors van de sterappelboom ook gebruikt om gele koorts en malaria te behandelen, terwijl de bladeren gebruikt worden voor het verzorgen van wonden en genezen van maagklachten en diarree. 

3. Natuurlijk antioxidant
Antioxidanten zijn stoffen die mogelijk schadelijke oxiderende stoffen afbreken. Er wordt beweerd dat zij de cellen beschermen tegen aantasting door vrije radicalen. 

4. Ondersteunen gewichtsverlies
Hoe apart het ook mag klinken, de sterappel kan helpen gewicht te verliezen. Eén portie sterappel bevat maar 67 calorieën waardoor deze vrucht een verantwoorde keuze is voor mensen met gewichtsproblemen. 

5. Verminderd ochtendmisselijkheid
Het is geen toeval dat de sterappel bij veel zwangere vrouwen in de smaak valt. De zurige smaak van de sterappel onderdrukt de neiging om te braken bij zwangeren die aan ochtendmisselijkheid lijden. 


Publicatiedatum: