Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste courgettes en fleurs de courgettes van het seizoen geveild bij BelOrta

Vandaag werden bij BelOrta de eerste courgettes en fleurs de courgettes van 2018 geveild. Deze werden aangeleverd door producent Mortelmans en aangekocht door Benny Vanderborgt (Lejeune) en Roger de Wachter (Sebrechts).


Benny Vanderborght (Lejeune), Roger Dewachter (Sebrechts), Anne Mortelmans en Stefan Van Craen (producenten)

Reeds jarenlang vaste waarde bij de Belgische consument
Vandaag werden de eerste courgettes en Fleur de courgettes van 2018 verkocht. Deze werden aangevoerd door producent Mortelmans. Fleur de courgette werd aangekocht door Benny Vanderborgt (Lejeune) voor een prijs van €0,83 per stuk. De primeur courgettes werden aangekocht door Roger de Wachter (Sebrechts) voor een prijs van € 1,13 per stuk. Het afgelopen seizoen 2017 werden bij BelOrta ruim 10.000.000 stuks courgettes aangevoerd. Dit seizoen verwachten we opnieuw een dergelijk aantal, een stevige productie dus. De courgette situeert zicht dan ook reeds enkele jaren in de top 10 van populairste groenten in België. Dit dankt ze ongetwijfeld aan haar veelzijdigheid in de keuken, onder meer in pasta's, ovenschotels, quiches,… is de courgette een erg dankbare smaakmaker.

Verrassend divers assortiment courgettes
Ook dit jaar kan je opnieuw bij BelOrta terecht voor een uitgebreid gamma courgettes – conventioneel of bio, lang of rond, klassiek groen of opvallend geel. Ook dit jaar biedt BelOrta opnieuw de courgettini aan. Deze aantrekkelijke en smaakvolle groente is een jong geoogste 'mini-courgette' met een zachte textuur aan de binnenzijde en is beschikbaar in gele en groene kleur. Courgettini is vooral gegrild een heerlijke lekkernij. Het kleinere formaat maakt van de courgettini daarenboven een ideaal alternatief voor zij die wat extra variatie in de gezonde snack zoeken.
Andere courgette specialties zoals de gele, witte en ronde courgette ('Courgette de Nice') zijn inmiddels vaste waarden in het uitgebreid aanbod van BelOrta-groenten. De Courgette de Nice, beschikbaar in groen, geel en wit, is erg decoratief en interessant als afwisseling voor gevulde tomaten. 

Ook Fleur de courgette opnieuw beschikbaar
Ook van de fleurs de courgettes werden vandaag de eerste exemplaren van 2018 verkocht. Ook deze werden aangeleverd door producent Mortelmans . Deze kleine vruchten van de courgette die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit worden in culinaire middens als een ware delicatesse gezien. Inspiratie nodig voor de bereidingswijze? De bloem smaakt heerlijk zowel gevuld als gefrituurd.
Omwille van het delicate karakter van deze exclusieve groente kan Fleur de courgette enkel op bestelling worden klaargemaakt. 

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 St-Katelijne-Waver
T: +32 15 55 11 11
Publicatiedatum: