Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Superfood" van industrieappelen"

Een Israelisch onderzoeksburo heeft een manier gevonden om appelpoeder te produceren. Industrieappelen kunnen voor de poeder worden gebruikt. Appelen die ongeschikt zijn om als vers te worden vermarkt en zodoende weg zouden worden gegooid of hooguit tegen zeer lage prijzen naar de bewerkingssector zouden worden gestuurd, kunnen zodoende tot poeder worden verwerkt. Het appelpoeder heeft zulke goede voedingswaardes, dat wordt gesproken van een zogeheten superfood. 

Dr. Ofir Benjamin van het Tel Chai Academic College en Prof. Raffi Stern van het onderzoeksinstituut van de Ontwikkelingsinstantie van Galilea zochten naar een manier om de verspilling van appelen te verminderen. Per jaar wordt in Israël 15.000 ton aan appelen weggegooid, oftewel 10% van de jaarlijkse appeloogst. De appelen zijn qua kwaliteit, uiterlijk of grootte niet goed genoeg of zijn op de grond gevallen voordat ze rijp genoeg waren.

Volgens een artikel van jewishpress.com hebben Benjamin en Stern het poeder ontwikkeld door de appelen te raspen en vervolgens te vriesdrogen. Er wordt bij dit proces een minieme hoeveelheid melkpoeder toegevoegd om kristallisering tegen te gaan. Het poeder kan worden gebruikt als een gezond alternatief voor suiker in frisdrank of als een natuurlijk voedingssupplement. Het poeder bevat 600 mg aan vitamine C per 100 gram, oftewel drie keer zoveel vitamine C dan bij guaves en tien keer zoveel vitamine C als in sinaasappelsap. Ook heeft het poeder een hoog gehalte aan antioxidanten en voedingsvezels.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018