Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Superfood" van industrieappelen

Een Israelisch onderzoeksburo heeft een manier gevonden om appelpoeder te produceren. Industrieappelen kunnen voor de poeder worden gebruikt. Appelen die ongeschikt zijn om als vers te worden vermarkt en zodoende weg zouden worden gegooid of hooguit tegen zeer lage prijzen naar de bewerkingssector zouden worden gestuurd, kunnen zodoende tot poeder worden verwerkt. Het appelpoeder heeft zulke goede voedingswaardes, dat wordt gesproken van een zogeheten superfood. 

Dr. Ofir Benjamin van het Tel Chai Academic College en Prof. Raffi Stern van het onderzoeksinstituut van de Ontwikkelingsinstantie van Galilea zochten naar een manier om de verspilling van appelen te verminderen. Per jaar wordt in IsraŽl 15.000 ton aan appelen weggegooid, oftewel 10% van de jaarlijkse appeloogst. De appelen zijn qua kwaliteit, uiterlijk of grootte niet goed genoeg of zijn op de grond gevallen voordat ze rijp genoeg waren.

Volgens een artikel van jewishpress.com hebben Benjamin en Stern het poeder ontwikkeld door de appelen te raspen en vervolgens te vriesdrogen. Er wordt bij dit proces een minieme hoeveelheid melkpoeder toegevoegd om kristallisering tegen te gaan. Het poeder kan worden gebruikt als een gezond alternatief voor suiker in frisdrank of als een natuurlijk voedingssupplement. Het poeder bevat 600 mg aan vitamine C per 100 gram, oftewel drie keer zoveel vitamine C dan bij guaves en tien keer zoveel vitamine C als in sinaasappelsap. Ook heeft het poeder een hoog gehalte aan antioxidanten en voedingsvezels.

Publicatiedatum: 22-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: