Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VR technologie voor gerichte communicatie

Tholen - Je ziet ze steeds vaker opduiken bij evenementen, een VR-bril die klanten even meeneemt naar een andere wereld ter vermaak of ter informatie. Ook op de beursvloer worden ze ingezet voor meer beleving. Tijdens de afgelopen Fruit Logistica waren er diverse stands waar je een VR-belevenis kon krijgen: je kon van een wolkenkrabber springen, en door een bananenplantage of fabriek lopen. Ook Sismatec zette geïnteresseerden een VR-bril op. "De VR-bril hielp ons om gerichter te communiceren met de klant. De klant bepaalt wat hij wil zien en interessant vindt. Daar kunnen wij dan op inspelen", vertelt Gerrit Tijhof van Sismatec.


In de vaste opstelling laat een ondersteunend tv scherm zien waar de kijker zijn aandacht naar toe laat gaan

Filmen op locatie
Sismatec is leverancier van Proseal voor topsealverpakkingen en levert daarnaast ook machines voor processing en wegen. Sismatec levert zowel turn-key productielijnen als losse modules waarbij we bijvoorbeeld multiheadwegers, metaaldetectoren of labelaars aan de lijn toevoegen. "Klanten vragen vaak wat we precies kunnen. Het is lastig voor te stellen hoe iets werkt of samenwerkt. Via de VR-bril kunnen we dat veel beter verduidelijken", vertelt Gerrit. "Groot voordeel is dat klanten zelf bepalen wat ze willen zien en ze kunnen langer of korter bij zaken stilstaan. Met de VR-bril op worden 3D beelden van de productielijnen getoond en kan de klant langs de productielijn lopen en bepaalde onderdelen nader bekijken. Wij kijken mee op een groot scherm en zien dus waar de klant in geïnteresseerd is."
De interactieve demonstratie van Sismatec op de Fruit Logistica is gebouwd door Letink Design. "Om de presentatie te kunnen maken, moesten ook filmopnames worden gemaakt bij onze klanten. We zijn The Greenery in Breda, The Grape Company in 's Gravenzande en ACB Solutions in Horst dankbaar dat zij die mogelijkheid hebben gegeven", vertelt Gerrit.

Meekijken met de klant
Lentink Design is een technisch ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in het maken van interactieve 3D presentaties. "Wij focussen ons op de creatieve facetten in de technische sector. Doel hiervan is het optimaliseren van de communicatie tussen techneut en gebruiker door middel van sprekende beelden. Op deze manier hangt niets af van technisch inzicht, maar zien beide partijen hetzelfde verhaal. Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende van onze diensten van toegevoegde waarde zijn. Voor Sismatec (Proseal) hebben wij op twee manieren een virtual reality presentatie gemaakt. Een vaste opstelling, waarbij een ondersteunend tv scherm, laat zien waar de kijker zijn aandacht naar toe laat gaan. Tevens werken ze nu met een mobiele applicatie, die kan worden gebruikt door vertegenwoordigers. Je kunt dan geïnteresseerde klanten meenemen naar een plek waar een in werking zijnde productiebaan interactief te bekijken is. Daarnaast zijn er in deze presentatie opnames gemaakt ín machines. Dit wordt dan specifiek weer toegelicht met een extra digitale informatie-laag", vertelt Gerard Libbers van Letink Design. "Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in deze nieuwe vorm van communicatie. VR is de gadget-fase voorbij."
 
Voor meer informatie:
Gerrit Tijhof
Sismatec
Twentepoort Oost 8
7609 RG Almelo
T: 0031 (0)546 874 111
www.sismatec.nl
g.tijhof@sismatec.nl
 
Gerard Libbers
Letink Design
Dorpsstraat 143a
7468 CJ Enter
T: 0031 (0)85 0653 264
M: 0031 (0)6 1366 1664
www.letink.nl
gerard@letink.nl
 

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Mooi dat zelfs jullie fotograaf er ondersteboven van is..
Gerrit Tijhof, Rijssen - 2018/02/24 23:47:59.000© AGF.nl 2018