Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

130 jaar oude Britse groentenzaak sluit deuren

's Werelds oudste groentenzaak sluit na meer dan 130 jaar zijn deuren. Het monumentale pand gebouwd in 1610 met rieten dak is sinds de 19e eeuw een onafhankelijk familiebedrijf. Jackson's County Fruit Stores in Stafford verkoopt alles van aardappels, appels, peren tot exotische Thaise en Caribische groente.

Jam en tafelzuur
Het bedrijf dat naast groente en fruit ook zelfgemaakte jam, tafelzuur, honing en brood verkoopt, heeft zes monarchen, 35 premiers en twee wereldoorlogen meegemaakt, maar zal uiteindelijk zijn deuren sluiten op 31 maart, nadat eigenaar Brenda Jackson (75 jaar) heeft besloten om met pensioen te gaan. De reden van besluit is de concurrentie van supermarkten en online winkels.

De grootmoeder heeft samen met haar man Derek de winkel in 1959 geërfd van Harry en Florence, de ouders van haar man. Derek stierf in 2000 op 62-jarige leeftijd aan kanker en liet Brenda achter met haar drie kinderen. Na zes decennia de leiding te hebben gehad besloot Brenda afgelopen december het prachtige pand 'Primrose Cottage' te verkopen. 

Altijd al geweest
''De winkel is een groot gedeelte van mijn leven geweest, het voelt alsof het er altijd al is geweest. Om eerlijk te zijn is het de enigste baan die ik ooit heb gehad en kan ik zelfs mijn eerste dag in de winkel nog herinneren, ik was erg nerveus en het duurde lang voordat ik alles wist. Naarmate de jaren verstreken, is er veel veranderd, dat was onvermijdelijk wanneer je concurrentie krijgt van grote supermarkten en het internet. Net voor Kerst ben ik ziek geworden en op dat punt heb ik besloten te stoppen en het tijd was om met pensioen te gaan,'' aldus Brenda. 

De dochter van Brenda, Yvonne: ''Het is geweldig om samen met je familie voor zo een lange tijd samen te werken. We runnen de zaak met zijn drieën, we hebben allemaal ons eigen rol. Normaal sta ik in de winkel, werkt Mandy op kantoor en doet Terry de groothandel. Mijn moeder is nu half met pensioen en werkt alleen op maandagavond of als een van ons vrij is.'' 

''Ik denk dat we ons in de loop der jaren hebben onderscheidden door ons bijzondere assortiment. Toch heeft de toenemende populariteit van supermarkten en online shops ervoor gezorgd dat traditionele winkels overbodig raken. Steeds meer historische winkels verdwijnen uit het straatbeeld en dat is erg verdrietig.''

Onafhankelijk raadslid Christine Baron, die de Forebridge afdeling op de Stafford Borough Council vertegenwoordigt: ''Het is verdrietig om te zien dat er een stuk geschiedenis verdwijnt. Het trieste feit is dat mensen naar een alles-in-een winkel kunnen gaan en alles krijgen wat ze nodig hebben en niet meer naar traditionele winkels gaan. 


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018