Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst Chinese gember in groten getale op lege Europese markt

Tholen - De nieuwe oogst Chinese gember heeft zijn intrede weer op de markt gedaan. Importeurs constateren dat de eerste aanvoer zoals gebruikelijk kwalitatief te wensen overlaat. De markt is leeg en Chinezen sturen naar hartenlust gember op, al is deze vaak te vochtig of de schil nog te jong, waardoor er her en der nog heel wat containers omgepakt en gedroogd moeten worden.

Voor de komende periode wordt er echter een hoogwaardige kwaliteit verwacht en na deze maand zal iedereen over droge gember beschikken. De verscheping van de gember is wat later gestart dan andere jaren en de Chinezen doen er alles aan om niet te ver achter te lopen met de volumes. Vraag naar gember is er in deze periode volop, al wordt er door de importeurs met een schuin oogje gekeken naar de maanden die gaan komen. Een vroege lentezon kan zomaar de vraag reduceren, wat dat betreft vormen gember de omgekeerde wereld van meloenen.