Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Eroski breidt uit

Co-op-filiaal verkozen tot beste winkel van VK

Italië: MD investeert in DC
De Italiaanse discountketen MD gaat €80 miljoen investeren in een nieuw distributiecentrum. De nieuwe faciliteit komt te staan in een industrieterrein in Cortenuova, vlakbij Bergamo. Eerder werd de locatie door MD op een veiling gekocht voor €13,8 miljoen. Volgens directeur Patrizio Podini is het de bedoeling om met het nieuwe project het grootste distributiecentrum binnen het Italiaanse discountsegment te creëren.
Bron: esmmagazine.com

Zuid-Korea: GS breidt winkelnetwerk uit
De supermarktafdeling van GS Retail had een toename in jaaromzet van 2,7% tot KRW344,2 miljard (€260 miljoen). Het winkelnetwerk werd in dat jaar uitgebreid van 277 tot 289 vestigingen. GS opende in oktober zijn derde supermarkt in Indonesië. De Indonesische supermarkten hebben een assortiment dat zowel uit Koreaanse als uit standaardproducten bestaat. De reacties van Indonesische consumenten zijn over het algemeen positief, al zal GS zijn netwerk in Indonesië uit moeten breiden als dit segment voor een relevante bijdrage aan de totale supermarktomzet van het bedrijf moet zorgen.
Bron: retailanalysis.igd.com

Co-op filiaal verkozen tot beste winkel van VK
De Co-op vestiging in Bourton-on-the-water is door experts in de supermarktsector uitgeroepen tot een van de beste winkels van Europa en de allerbeste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk. Co-op investeerde vorig jaar £4,9 miljoen (€5,5 miljoen) in deze locatie, die in oktober 2017 van start ging. De vestiging in Bourton-on-the-Water is de enige Britse supermarkt die de top 14 van must-see-supermarkten van Europa haalde, die door IGD is samengesteld.
Bron: cotswoldjournal.co.uk

Spanje: Eroski breidt franchisenetwerk uit
De Spaanse retailer Eroski heeft in 2017 zijn franchisenetwerk met 7% uitgebreid. Franchisenemers hebben vijfenvijftig nieuwe vestigingen in Spanje geopend. Er is in totaal voor €12,95 miljoen geïnvesteerd in de nieuwe locaties, waarmee 500 banen zijn gegenereerd. De meeste winkels werden opgezet in Catalonië, dat achttien franchise-outlets kreeg. Daarna volgen Baskenland met zeven nieuwe winkels en de Balearen met vijf nieuwe filialen.
Bron: esmmagazine.com

Duitsland: Gelijke winst voor Metro in eerste kwartaal
Het Duitse Metro heeft kunnen compenseren voor het verlies in kwartaalwinst van zijn Russische tak. Door het uitblijven van renovatiekosten bij zijn hypermarkten had Metro een kwartaalwinst die jaar op jaar niet is veranderd. De bruto winst kwam neer op €608 miljoen. De winst bij het Russisch segment van Metro daalde met 11% tot €108 miljoen.
Bron: uk.reuters.com

Singapore: 4,6% meer retailomzet in december
De retailomzet van de supermarktsector van Singapore steeg in december jaar op jaar met 4,6%. De omzet voor retail op het gebied van computers en telecommunicatie nam jaar op jaar toe met 15,2%, terwijl de omzet van supermarkten, warenhuizen, pompstations en kledingzaken steeg met een percentage tussen de 1% en 8,2%.
Bron: channelnewsasia.com

VK: Morrisons sluit overeenkomst voor Kanaaleilanden
Morrisons heeft voor de lange termijn een overeenkomst gesloten met Sandpiper, dat een aantal supermarkten beheert op de Kanaaleilanden. Morrisons en Sandpiper hebben afgesproken om drieënveertig winkels op de Kanaaleilanden te heropenen als Morrisons Daily-vestigingen. De gerenoveerde locaties krijgen een assortiment dat voor een deel bestaat uit huismerken van Morrisons.
Bron: lse.co.uk

Spanje: DIA en Amazon breiden samenwerking uit
DIA en Amazon gaan hun samenwerking uitbreiden. In Valencia is nu via Amazon's thuisbezorgdienst Prime Now het assortiment van La Plaza de DIA beschikbaar. De samenwerking tussen de twee bedrijven begon in september 2016 met een afspraak dat DIA via Amazon een online supermarkt zou beginnen. De bestellingen werden geplaatst via Prime Now en werden geleverd vanuit een vestiging van La Plaza de DIA in Madrid. Met Prime Now kunnen consumenten zeven dagen per week van tien uur 's ochtends tot twaalf uur 's nachts bestellingen binnen een tot twee uur laten bezorgen.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Instacart verkrijgt voor $200 mln aan financiering
De thuisbezorgdienst Instacart heeft via de bedrijven Coatue management en Glade Brook Capital Partners voor $200 miljoen (€162,2 miljoen) aan financiering verkregen. De waarde van Instacart werd daarbij gesteld op $4,2 miljard (€3,4 miljard), aldus Instacart-CEO Apoorva Mehta. Instacart wil het geld gebruiken om in de komende jaren sterkere ondersteuningsteams en software samen te stellen om zo de klantenservice te verbeteren.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Kowalski begint met app voor self-checkout

Kowalski's Markets, dat in Minneapolis-St. Paul een netwerk heeft van elf vestigingen, gaat zijn e-commerceprogramma uitbreiden met de mogelijkheid voor self-checkout. Hierdoor kunnen consumenten zelf met hun mobiele telefoon boodschappen inscannen en hier met de app voor betalen. Kowalski werkt hiervoor samen met het IT-bedrijf GrocerKey. De nieuwe mogelijkheden zijn een uitbreiding van het On-the-Go-programma van Kowalski, dat al voor consumenten beschikbaar was. Met On-the-Go kunnen consumenten online boodschappen bestellen en deze reserveren bij een afhaalpunt of thuis laten bezorgen. Binnenkort wordt aangekondigd wanneer de self-checkout-service beschikbaar is.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018