Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groentenbrood start-up bij AH Gelderlandplein

Tholen - Er zijn heel veel soorten brood maar het supergroen, wortelbrood of Italiaanse tomaat is bij veel Nederlandse consumenten nog onbekend. Daar komt misschien verandering in. Albert Heijn heeft een testlocatie voor start-ups ingericht bij de grootste Albert Heijn van Amsterdam op het Gelderlandplein. Daar staat deze week de stand van Groentenbrood.


Het startschap bij AH Gelderlandplein

Groentensmaakdragers worden bekender
"Groentenbrood bestaat sinds 2014 en we liggen inmiddels bij winkels als Just like your mam en Bagels & Beans. Een start-up is ons bedrijf niet echt meer maar het product zelf is nog wel in start-up fase. Het zou fantastisch zijn als het nu aanslaat bij consumenten", vertelt Daan Riedijk die Groentenbrood ontwikkelde. Hij is deze week regelmatig te vinden bij de presentatie van Groentenbrood te vinden en krijgt leuke reacties. "Het loopt goed. Hier komt de doelgroep." Groentenbrood wordt beter ontvangen dan in het jaar dat Daan opstartte. "Mensen kenden het concept toen helemaal niet, sommige consumenten schrokken er zelfs van. Nu zijn er meer smaakdragers ontwikkeld waarin groenten verwerkt zijn, groentenpasta, groentenwraps, groentenpizzabodems. Mensen staan er meer voor open."Samenwerking op de Horecava van Groentenbrood met de vegan burgers van Botanic Bites

Combinatie van twee werelden
Brood is een van de meest gegeten producten en kent diverse eetmomenten. De gezondheidswaarde van groenten is natuurlijk ook bekend. In Groentenbrood zijn twee werelden gecombineerd. "In één hap krijgt je het goede en smakelijke van groenten met het gemak van brood. De smaak is neutraal, ons brood is geen smaakmaker en dus goed te combineren met verschillende soorten beleg", vertelt Daan. De bereiding van Groentenbrood lijkt sterk op dat van regulier brood. Aan giste en meel wordt in plaats van water groentensap toegevoegd en daarnaast groentenvezels/pulp. De bakker bakt er vervolgens Groentenbroodjes en -bagels in verschillende vormen en maten van. "Ik houd van gezond en makkelijk eten en experimenteerde voor mezelf met groentenjuices. De groentenpulp die overbleef vond ik zonde om weg te gooien. Ik vroeg me af of de pulp in brood te verwerken was en heb contact gezocht met een leveranciers van bakkersgrondstoffen. Samen met een bakker is het concept toen verder uitgewerkt." Of het traject bij de AH nog een staartje krijgt weet Daan nog niet. "We hopen natuurlijk van harte dat we een plekje in het schap krijgen bij Albert Heijn", besluit hij.

Voor meer informatie:
Groentenbrood
Daan Riedijk
Rozenstraat 213 HLA
1016 NT Amsterdam
driedijk@groentenbrood.nl
www.groentenbrood.nl


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018