Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse uitvinding gepresenteerd tijdens Fruit Logistica

Ventilatoren tegen late vorst

Vanwege de weersomstandigheden is de bloei van de boomgaarden in heel Italië 10 tot 20 dagen vroeger dan anders. Hierdoor kan de oogst in gevaar komen vanwege het risico op vorst. Tijdens Fruit Logistica 2018 werd er een interessante en vrij eenvoudige oplossing voor dit probleem gepresenteerd.



Het gaat om een grote mobiele ventilator die wordt aangedreven door een benzinemotor die gemakkelijk van de ene naar de andere locatie of loods kan worden vervoerd met behulp van een tractor. Op dit moment zijn er twee modellen: een kleine die tot 3,5 hectare kan beschermen en een grote die tot 5,5 hectare aankan. De eerste wordt aangedreven door een benzinemotor van 23 pk terwijl het grotere model beschikt over een motor van 30 pk die op dieselolie werkt.



De ventilatoren hebben een antivriestechniek die is gebaseerd op lucht turbulentie en het herstel van stijgende hitte. Op de vlaktes draait de ventilator 360 graden om een zo groot mogelijk oppervlak te beschermen. De warmere bovenste luchtlagen worden vermengd met de lagere koudere luchtlagen waardoor bevriezing wordt vermeden. De luchtbeweging is ook geschikt voor heuvelachtige gebieden.



Dankzij de compacte constructie en hoogte is het mogelijk om de rijen op twee meter afstand te passeren. Het kleinere model heeft acht palen van een meter en een lichtsnelheid van 20m/s.



De modellen zijn voorzien van een sensor die de risicotemperatuur detecteert, maar ze kunnen ook worden aangesloten op een weerstation. Het dieselverbruik van het grotere model is 6 liter per uur.

Contact:
Schillinger
Bürchleweg, 8
D-79241 Ihringen
Tel.: +49 (0) 7668 970957 - 0
Email: towandblow-europe@gmx.de
Web: www.schillinger-beregnungsanlagen.de
Publicatiedatum: