Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Handelsakkorden zoals NAFTA van vitaal belang

Exportproblemen voor zoete aardappelen North Carolina

De zoete aardappel is naast varkensvlees en tabak het belangrijkste agrarische product van de staat North Carolina en de exportmarkt is van cruciaal belang voor het succes van deze drie productcategorieŽn.  

Tijdens de laatste editie van het Agrarische Forum op de Southern Farm Show in Raleigh gaven vertegenwoordigers uit de drie sectoren een beeld van de uitdagingen waar zij op de exportmarkt mee te maken hebben. Allen waren het erover eens dat handelsverdragen, zoals NAFTA, van levensbelang zijn. 

Southeastfarmpress.com bemerkte enige teleurstelling tijdens het Forum: "Een handelsoorlog zou rampzalig zijn. We steunen de modernisering van onze handelsakkoorden maar we willen niet dat iemand ons of andere agrarische sectoren schade berokkent."  

Voor zoete aardappelen is het teruglopende marktaandeel een probleem. "Het is niet zo dat we niet kunnen leveren want we beschikken over voldoende aanvoer om ons aandeel in de markt te behouden. 40% van onze volumes worden geŽxporteerd en dit moeten we zo houden. De uitdaging waar we mee te maken hebben, is dat concurrerende landen de technologie in handen hebben," vertelt Kelly McIver, directeur van de North Carolina Sweet Potato Commission. 
Publicatiedatum: 14-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: