Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

WAPA-rapport

Raming perenoogst zuidelijk halfrond 15% lager

De World Apple and Pear Association (WAPA) heeft tijdens Fruit Logistica in Berlijn haar algemene jaarvergadering gehouden. Hier kwamen de belangrijkste vertegenwoordigers uit de internationale hardfruitsector samen om de prognose voor het zuidelijk halfrond te bespreken, evenals de laatste update voor het noordelijk halfrond en de te ondernemen acties op het gebied van marketing, promotie en duurzaamheid. 

Uit de oogstraming voor het zuidelijk halfrond, die tot stand kwam via sectororganisaties in Argentinië. Australië, Brazilië, Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, blijkt dat de appeloogst op het zuidelijk halfrond in 2018 stabiel zal zijn ten opzichte van vorig jaar met een volume van 5,3 miljoen ton. De perenoogst daarentegen zal naar verwachting met 15% dalen naar 1,1 miljoen ton. De verwachte export van appelen zal 1,6 miljoen ton bedragen, wat overeenkomt met de 1,6 miljoen ton van vorig seizoen. De perenexport zal waarschijnlijk naar 569.349 ton dalen, ten opzichte van 670.082 ton vorig jaar, wat neerkomt op een daling van 15%. Het seizoen op het zuidelijk halfrond zal één tot twee weken later dan gebruikelijk beginnen.

Daarnaast werden ook de cijfers van de EU noordelijk halfrond raming 2017 bevestigd, met 9,2 miljoen ton appelen en 2,2 miljoen ton peren. De Amerikaanse oogstraming werd vastgesteld op 4,5 miljoen ton appelen en 600.000 ton peren. De raming voor China werd vastgesteld op 44,8 miljoen ton. De WAPA is over het algemeen voorzichtig optimistisch over het huidige seizoen, vanwege de lage voorraden en de relatief hoge kwaliteit van de appelen, hetgeen tot goede prijzen leidt. 

De vergadering werd afgesloten met een presentatie en discussie over de duurzame hardfruitteelt, de nieuwste onderzoeken en innovaties en promotie-activiteiten van de leden. De vereniging kijkt er naar uit deze samenwerking ook in de toekomst voort te zetten. De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden tijdens de Prognosfruit Conference die van 8 tot 10 augustus 2018 in Warschau gehouden wordt. 

Voor meer informatie:
World Apple and Pear Association
Tel: +32 2 777 15 80

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018