Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Optimale groeiomstandigheden in Rijnland-Palts

BayWa brengt eerste Duitse Jazz appelen op de markt

BayWa heeft de eerste oogst Jazz appelen uit de regio Rijnland-Palts in Duitsland op de markt gebracht. De eerste appelen van de 100.000 bomen die hier in 2015 op ruim 30 hectare zijn aangeplant, zijn afgelopen najaar geplukt. Hoewel sommige bomen vorstschade hebben opgelopen, overtreffen de volumes alle verwachtingen. 

Het zuidelijke deel van Rijnland-Palts heeft een gunstig klimaat en biedt optimale omstandigheden voor de teelt van Jazz appelen. Sinds haar lancering in 2003 is de populariteit van dit premium appelras uit het zuidelijk halfrond gegroeid in landen als Frankrijk en Italië. De Duitse herkomst is echter nieuw en retailers vestigen de aandacht op deze eerste Jazz appelen van eigen bodem. 

De BayWa Group bezit het Jazz-merk sinds de overname van T&G Global, de Nieuw-Zeelandse marktleider op het gebied van de handel en export van vers fruit. De teelt en marketing vinden plaats binnen het raamwerk van het zogenaamde 'clubconcept'. De eigenaar van het merk, T&G Global, coördineert de mate van productie en bepaalt de kwaliteitscriteria. Appelen mogen alleen als Jazz worden verhandeld als ze aan deze strenge kwaliteitseisen voldoen. Om een jaarronde aanvoer te kunnen garanderen, wordt het ras sinds enkele jaren ook buiten Nieuw-Zeeland geteeld, waaronder in bepaalde delen van Europa. 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018