Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Recordaantal aardappelen in bewaring in VK

De hoeveelheid aardappelen in bewaring ligt bijna een kwart hoger ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit gegevens van AHDB Potatoes (Agriculture and Horticulture Development Board Potatoes). De cijfer wijzen erop dat de Britse aardappelvoorraden eind november 3,6 miljoen ton bedroegen, het hoogste cijfer sinds 2011-2012. 

AHDB Potatoes-analiste Amber Cottingham vertelt dat de grote productie van het afgelopen jaar te danken is aan een areaalgroei van 5%, naar net iets meer dan 122.619 hectare, in combinatie met de hoge gemiddelde opbrengst van 50 ton per hectare. Met nog een groot gedeelte van het seizoen voor de boeg is het niet waarschijnlijk dat de aardappelaanvoer dit jaar net zo krap zal worden als de voorbije twee seizoenen het geval was. 
 
"We meten alleen de volumes in bewaring en niet de kwaliteit," legt Cottingham uit. "We weten dat er wat problemen zijn met de kwaliteit van de aardappelen in bewaring, hetgeen later in het seizoen mogelijk gevolgen kan hebben voor de verhandelbare volumes."

Volgens pressandjournal.co.uk heeft AHDB-voorzitster Jane King premier May onlangs vergezeld op een zeer succesvolle handelsmissie naar China. King heeft laten weten dat de hoge kwaliteit en veiligheid van Britse producten kansen bieden om een positie op de Chinese markt te veroveren. "Het Verenigd Koninkrijk heeft wereldwijd een geweldige reputatie en staat bekend om haar hoge standaarden met betrekking tot de productkwaliteit, voedselveiligheid en dierenwelzijn, aspecten die Chinese consumenten erg belangrijk vinden. Het daarom van cruciaal belang dat we blijven bouwen op dit positieve handelsbezoek om het volledige potentieel van deze markt voor onze Britse telers te kunnen ontsluiten."

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018