Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bennet begint nieuw winkelconcept in Italië

Kwartaalwinst ICA zoals verwacht

Sri Lanka: Keels lanceert nieuwe supermarktconcept
De in Sri Lanka gevestigde retailer Keels heeft een nieuw merk en een nieuw winkelconcept geïntroduceerd in Colombo. Het nieuwe merk is vormgegeven voor het bureau Whippet. Volgens de CEO van Keels, Charitha Subasinghe, gaat het nieuwe merk, het nieuwe concept en alle innovaties in de vestigingen van de keten zorgen voor een voorsprong in de Sri Lankaanse supermarktsector.
Bron: thedrum.com

VK: Booker opent cateraar in Tesco-vestiging
Booker gaat bij wijze van pilot-project een Chef Central-cateringzaak openen in een grote vestiging van Tesco. Het project wordt opgezet in het Tesco Extra-filiaal in Cambridge en zal in bedrijf gaan nog voor de fusie tussen Booker en Tesco is afgerond. De fusie is naar alle waarschijnlijkheid voor vijf maart voltooid. Een van de doelstellingen van het project is om te kijken hoe overtollige ruimte bij de grootste vestigingen van Tesco kan worden benut.
Bron: retailanalysis.igd.com

Zweden: Kwartaalwinst ICA Gruppen zoals verwacht

De Zweedse retailer ICA Gruppen had in het afgelopen kwartaal een winst die grotendeels overeen kwam met de verwachtingen van analisten. De winst steeg van SEK1,03 miljard vorig jaar tot SEK1,18 miljard (van €103,6 miljoen tot €118,7 miljoen). Analisten van Reuters gingen uit van een winstmarge van SEK 1,19 miljard (€119,7 miljoen). De retailer heeft verder aangegeven om uiterlijk in het derde kwartaal van dit jaar een centraal distributiecentrum voor het online segment te openen.
Bron: in.reuters.com


7-Eleven breidt uit in Filipijnen

Philippine Seven Corp.(PSC), dat in de Filipijnen de exclusieve licentiehouder is voor de buurtwinkelfranchise 7-Eleven, gaat in 2018 agressief uitbreiden. In 2017 opende PSC al 318 nieuwe locaties. Het bedrijf werkt in 2018 aan meer winstgevendheid op de lange termijn en aan sterk leiderschap. Het winkelnetwerk staat nu op ongeveer 2.285 locaties. Dit jaar moeten daar 375 nieuwe vestigingen bij komen.
BronSource: business.mb.com.ph

Bennet begint nieuw winkelconcept in Italië
De Italiaanse supermarktketen Bennet heeft een nieuw winkelformat geïntroduceerd in de stad Lecco. Het nieuwe concept heet Bennet Smart en combineert kwaliteit en gezonde voeding met kenmerken die voor jongere consumenten belangrijk zijn, zoals snelheid, gebruiksgemak en lage prijzen. Het concept maakt gebruik van technologische innovaties, zoals digitale labels en betaaltechnologie van Apple.
Bron: esmmagazine.com

Spar begint online winkel in Slovenië
Spar heeft in Slovenië een nieuwe online supermarkt geopend. De nieuwe winkel heeft een assortiment van 15.500 producten en zorgt zowel voor afhaalpunten als voor thuisbezorging. Het assortiment waaruit de consument online kan kiezen bevat producten als voedingsmiddelen, huishoudelijke producten en schoonheidsproducten.
Bron: esmmagazine.com

Britse consumenten geven meer uit
Britse consumenten gaven in januari meer uit aan boodschappen. Dit kwam voornamelijk omdat de prijzen van alledaagse benodigdheden toenam. Jaar op jaar namen de uitgaven van consumenten met 3,9% toe. De like-for-like-omzet van de Britse supermarktomzet nam volgens het British Retail Consortium in januari toe met 0,6% in verband met hogere prijzen voor voedingsmiddelen.
Bron: esmmagazine.com

Maleisië: Aeon's jaaromzet zoals verwacht
De resultaten van Aeon Corporation (Malaysia) Bhd voor het fiscale jaar 2017 gaan naar verwachting neerkomen op een winstmarge van tussen de RM26 miljoen en RM32 miljoen (van €5,4 miljoen tot €6,6 miljoen). Daarmee komt winstverwachting overeen met wat analisten hadden voorspeld. De resultaten worden op 28 februari bekend gemaakt. De MIDF Amanah Investment Bank Bhd (MIDF Research) gaat ervan uit dat de winst hoger zal zijn dan de RM25 miljoen (€5,1 miljoen) van 2016. Hoewel de groei in het retailsegment van Aeon dit jaar trager was, heeft het segment voor vastgoedmanagement meer winst gegenereerd.
Bron: theborneopost.com

JD.com zet nieuw hoofdkwartier in Australië op
Het Chinese JD.com heeft een nieuw kantoor geopend in Melbourne. Op deze manier heeft het bedrijf meer aansluiting bij Australische en Nieuw-Zeelandse merken en retailers. Nieuw-Zeelandse en Australische bedrijven hebben via het kantoor in Melbourne toegang tot de 266,3 miljoen actieve gebruikers van JD.com, als ook tot de meer dan 900 miljoen consumenten die via een exclusief partnerschap met WeChat van Tencent kunnen worden bereikt.
Bron: acbr.com.au

Mercadona begint met plannen voor Portugal
De Spaanse retailer Mercadona is begonnen met het aannemen van personeel voor een supermarkt die in 2019 in het Portugese Maia moet worden geopend. Naar Maia begint Mercadona volgend jaar ook in Vila Nova da Gaia, Matosinhos en Gondomar. Alle locaties bevinden zich in de omgeving van Porto.
Bron: esmmagazine.com

Frankrijk: Leclerc heeft 2,0% meer jaaromzet
Het Franse Leclerc zag zijn jaaromzet in 2017 met uitsluiting van de omzet van benzine toenemen met 2% tot €37,2 miljard. Met inbegrip van benzine steeg de jaaromzet met 3,2% tot €44,83 miljard. Volgens Leclerc waren de hypermarkten goed voor 44% van de omzetgroei, terwijl e-commerce 30% aan omzet heeft gegenereerd. De groei qua e-commerce heeft ervoor gezorgd dat de omzet via online kanalen jaar op jaar met 10,3% toenam. De omzet bij hypermarkten steeg met 1,4%. De omzet bij de gespecialiseerde ketens van Leclerc zoals Espaces Culturels, Brico-Jardi en drogisterijen steeg met 4,4%.
Bron: retailanalysis.igd.com

Brazilië: Retailomzet daalt meer dan verwacht in december
De Braziliaanse retailomzet daalde in december met 1,5% ten opzichte van de maand ervoor. In vergelijking met november hadden zes van de acht Braziliaanse retailsectoren in deze maand minder omzet. De omzet bij huishoudelijke artikelen, kranten, boeken en kantoorgerei daalde met 4,0%, terwijl de omzet bij hypermarkten en supermarkten daalde met 3,0%.
Bron: markets.businessinsider.com

Lidl investeert €200 mln in Ierland
Lidl is van plan om €200 miljoen in Ierland te investeren. Het zou om de grootste jaarlijkse investering van Lidl ooit gaan, sinds de discountketen in 2000 de Ierse markt op is gegaan. De investering wordt gebruikt om het winkelnetwerk uit te breiden en om een nieuw distributiecentrum op te bouwen. Lidl heeft nu 154 vestigingen in Ierland en heeft een marktaandeel van 10%.
Bron: independent.ie

VK: Tesco plant discountketen
Tesco is van plan om een eigen discountketen op te starten. Hiermee wil de grootste supermarktretailer van het Verenigd Koninkrijk de concurrentie aangaan met discountketens als Aldi en Lidl. Volgens de Sunday Times gaat Tesco een eigen merk ontwikkelen dat een iets beperkter assortiment heeft en prijzen hanteert die overeenkomen met die van Aldi en Lidl. Tesco heeft nog geen commentaar op het nieuws gegeven.
Bron: reuters.com

VS: Albertsons komt met nieuw format
Albertsons begint later dit jaar met een nieuw winkelformat in Idaho. Er worden twee winkels onder dit format geopend in de stad Boise. Het nieuwe format heet Market Street Idaho en legt meer nadruk op voeding. De winkel legt een grotere focus op lokale en unieke producten. Ook worden er demonstraties en kooklessen gegeven, waarmee zogeheten foodies moeten worden aangesproken. Ook hebben de winkels een eigen cateringservice.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Supervalu focust meer op groothandel
Supervalu is op dit moment bezig met een reorganisatie. Het bedrijf investeert met name in zijn groothandelsafdeling. Supervalu heeft Unified Grocers en Associated Grocers of Florida overgenomen en meer activiteit verkregen via The Fresh Market. Hierdoor is het groothandelssegment van Supervalu nu goed voor 75% van de jaaromzet. Twee jaar geleden kwam het aandeel van de groothandel nog neer op minder dan de helft van de totale omzet.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Costco Wholesale meldt resultaten voor januari

Costco Wholesale had in de vijf weken tot 4 februari een netto omzet van $12,24 miljard (€9,97 miljard). Dat is een toename van 8,4% ten opzichte van de $11,29 miljard (€9,20 miljard) van vorig jaar. In de eerste tweeëntwintig weken van het fiscale jaar 2018 heeft Costco een netto omzet behaald van $58,30 miljard (€47,5 miljard), oftewel een toename van 11,6% ten opzichte van de $52,26 miljard (€42,58 miljard) van het jaar ervoor.
Bron: globenewswire.com

VS: Walmart breidt eigen app uit
Walmart heeft zijn bestaande app uitgebreid met een zogeheten Store Assistant. Volgens Walmart-woordvoerder Erin Hulliberger geeft Store Assistant de consument alle benodigde middelen om het boodschappen doen sneller en makkelijker te maken. "Deze app gaat zeer behulpzaam zijn voor onze klanten, vooral voor drukke gezinnen die zo snel mogelijk met de boodschappen klaar willen zijn."
Bron: pittsburgh.cbslocal.com

VS: Ingles heeft meer winst en omzet in eerste kwartaal
Het Amerikaanse Ingles Markets had in zijn eerste kwartaal meer omzet en winst behaald. Het fiscale eerste kwartaal van 2017 van de retailer liep tot 30 december, terwijl dit het jaar ervoor liep tot 24 december. De totale omzet steeg met 3,2%, terwijl de netto winst neerkwam op $45,1 miljoen (€36,8 miljoen). De winst van Ingles werd beïnvloed veranderingen in de wetgeving voor inkomensbelasting, waardoor $26,7 miljoen (21,8 miljoen) minder belasting kon worden betaald.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018