Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer Noord-Amerikaanse bioperen

"Onze voorraden biologische Bartlett peren zijn op," vertelt Andy Tudor van Rainier Fruit. Biologische Red en Bosc peren zullen nog tot maart leverbaar zijn en biologische D'Anjou tot april. Rainiers biologische perenareaal is de laatste vier jaar redelijk stabiel gebleven. De oogst 2018 zal echter gepaard gaan met een forse groei van het areaal van zowel Rainier als Washington State, dat 486 hectare omschakelt van de conventionele naar de biologische teelt. De grootste groei maakt het areaal van Bartlett door, gevolgd door D'Anjou en Bosc. 



Grote uitdaging om volumes te vermarkten
"De afzet in de hele perencategorie is op zijn zachtst gezegd 'vlak' te noemen," licht Tudor toe. "De biocategorie vervangt conventionele peren en dit heeft een vlakke markt tot gevolg. Ons wacht de grote uitdaging om het potentiƫle volume biologische peren volgend seizoen te gaan vermarkten." Perentelers hebben gestemd dat het Pear Bureau geen middelen beschikbaar zal stellen voor de promotie van biologische peren. Dit heeft tot gevolg dat iedere verlader zijn eigen retailprogramma's moet ontwikkelen.

Draagtassen geschikt om kleine maten te verhandelen
Rainier Fruit biedt nu al voor het tweede jaar bioperen in draagtassen aan. "De tasverpakkingen van 907 en 1.360 gram deden het goed bij retailers," vervolgt Tudor. Hij denkt dat dit succes te danken is aan het feit dat deze verpakkingen op meerdere plaatsen in de winkel kunnen worden gepresenteerd. "Daarnaast zijn de tasverpakkingen gevuld met kleine maten die ideaal zijn voor kinderen. Aangezien de oogst van dit jaar veel kleine maten bevatte, hebben de draagtassen zeker bijgedragen aan het vermarkten van de volumes," aldus Tudor. Het grootste gedeelte van Rainiers biologische peren wordt verladen naar markten in Noord-Amerika.

Contact:
Andy Tudor
Rainier Fruit Company
Tel: 509-731-6160
Publicatiedatum: