Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Regiomerk 'Die Frischen' zet Venlo op de kaart

De toenemende trend voor de aankoop van lokale groenten- en fruitproducten wordt door de regio Venlo gezien als kans in de markt voor Nord Rhein Westfalen. Onder het motto Venlomenalgut werd het nieuwe regiomerk Die Frischen afgelopen week officieel gelanceerd op de Fruit Logistica. Het merk is een initiatief van zes marktpartijen uit Venlo, te weten Frankort & Koning, Kompany, Staay-Van Rijn, ZON Fruit & Vegetables, Fossa Eugenia en Nedalpac.Venlomenalgut
Onder het regiomerk Die Frischen, Venlomenalgut worden verse groente- en fruitproducten aangeboden aan de retail in Nord Rhein Westfalen. Venlomenalgut is een verwijzing naar de herkomst van de verse producten: Venlo. "De regio Venlo ligt tegen de Duitse grens aan en is een van de meest dynamische tuinbouwgebieden van Europa. Met het regiomerk Die Frischen uit Venlo en omstreken kan de retail uit Nord Rhein Westfalen dichtbij vers product inkopen. Als goede buur spreken we dezelfde taal, is er vertrouwen en profiteert de retail van zeer korte afstanden; dus vers product, minder logistieke belasting op wegen en ook minder milieubelasting. Een win-win situatie!" aldus de partijen.

Locatie
Alle zes de partners zijn gevestigd op fresh en food hub Fresh Park Venlo. Op dit park en naaste omgeving is de gehele sector geconcentreerd. Van tuinders, logistieke dienstverleners, handelshuizen tot onderwijsinstellingen en onderzoekinstituten op de nabij gelegen Brightlands Campus Greenport Venlo.

Trots
Hubert Mackus, gedeputeerde van Provincie Limburg heeft de eerste productverpakking tijdens de Fruit Logistica in ontvangst genomen: "Provincie Limburg investeert in de toekomst van de agrarische sector. We zijn trots op de kwaliteit van producten uit onze regio en willen dat we een vooraanstaande regio blijven in alle opzichten.


Voorzitter van Die Frischen Ron de Greeff overhandigt gedeputeerde van Provincie Limburg Hubert Mackus de eerste Die Frischen producten.

Subsidie
"Om de haalbaarheid te toetsen en de ontwikkeling van Die Frischen te stimuleren heeft de Provincie een bijdrage gedaan van 150.000 euro. Zo kunnen we trends verder onderzoeken, inspelen op nieuwe marktbehoeften en de regio verder ontwikkelen. Regio Venlo en dus Die Frischen zijn reeds een vooraanstaande regio waar veel geïnnoveerd wordt. Nu is het tijd dat we dit verder uitbouwen, nadrukkelijker gaan verkondigen en dan vooral ook in de nabijheid, net over de grens in Nord Rhein Westfalen. We zijn trots op onze herkomst en kunnen prima regionaal product leveren naar waar onze Duitse buur behoefte aan heeft," aldus voorzitter van het regiomerk, Ron de Greeff.

Voor meer informatie:
Die Frischen


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018